Mostarski derbi

Rođeni žele "isprati gorak ukus" od zadnjeg derbija

U samo mjesec dana bit će odigran i drugi mostarski derbi, s tim da će domaćin sada biti FK Velež.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2023. u 13:23 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zadnji derbi pripao je Zrinjskom, ali u Veležu se nadaju da će u ponedjeljak (18 sati) biti puno bolji nego je to bio slučaj nedavno kada su Plemići uvjerljivo slavili s 3:0.

"Očekivanja su da nastavimo igrati kao na dosadašnjim utakmicama otkako sam trener Veleža. Imamo prepoznatljivi stil i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo, što je cilj na svakoj utakmici. Period od prošlog gradskog derbija je kratak. Oni imaju dvije odigrane utakmice više. Mi se nadamo da ćemo ispraviti greške, tome težimo, a ako uspijemo to će biti zalog da se nadamo pozitivnom rezultatu", rekao je Veležov trener Dean Klafurić.

Kapetan Denis Zvonić ima veliki broj derbija iza sebe, a dva puta bio je i strijelac.

"Očekuje nas zahtjevna utakmica, pripremili smo sa šefom neke stvari, analizirali smo i znamo što moramo popraviti. Zrinjski može biti umoran od Europe, mislim da je taj neki momentum na našooj strani i gledat ćemo da to iskoristimo", rekao je Zvonić.

Ponajbolji Veležov igrač u posljednje vrijeme, Ante Oreč, prvi put će igrati derbi pred svojim navijačima.

"Ostao je gorak okus iz prošlog derbija. Respektiramo protivnika, ali vjerujemo u našu kvalitetu. Nadam se da ćemo na našem stadionu, pred našim navijačima ostvariti pobjedu", dodao je Oreč.

Velež će biti oslabljen za Alena Kranjca i Adnana Džafića. Utakmica se igra u ponedjeljak u 18 sati, a prijenos je na Arena Sport TV.

 

Kopirati
Drag cursor here to close