Savez bez milosti

Nove kazne za klubove: Najgore prošli Zrinjski i Željezničar

Premijerligaši su tako za dva posljednja jesenja kola kažnjeni s oko 50.000 KM.
Sport / Nogomet | 22. 12. 2023. u 16:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinsko povjerenstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ponovno je žestoko kaznila klubove Premijer lige, ovaj put za upotrebu pirotehnike i drugih nepravilnosti na utakmicama 17. i 18. kolo elitnog ranga bh. nogometa.

Premijerligaši su tako za dva posljednja jesenja kola kažnjeni s oko 50.000 KM, a najgore su prošli Željezničar, Sarajevo i Zrinjski, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Naime, Željezničar će zbog upotrebe pirotehnike Manijaka na utakmici protiv Veleža morati platiti 11.000 KM, dok je dodatno kažnjen i sa 2.000 KM zbog pirotehnike na gostovanju kod GOŠK-a.

Zrinjski je zbog korištenje pirotehnike i neizmirivanje obveza nadležnog organa na derbi utakmici protiv Sarajeva kažnjen s 12.000 KM.

Za derbi u Mostaru Sarajevo je kažnjeno 2.000 KM, ali i dodatnih 9.500 KM zbog korištenja pirotehnike na utakmici protiv GOŠK-a.

Nešto blaže kazne za ova dva kola dobili su Velež, Borac, Široki Brijeg, Tuzla City i Zvijezda 09.

Zbrajanjem svih kazni koje je izrekao Nogometni savez BiH u proteklih 18 kola Premijer lige dolazimo do podatka da su premijerligaši za samo pola godine krovnoj kući bh. nogometa isplatili više do 400.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close