Bišćanova momčad

Nova Dinamova zvijezda Matej Šakota: Dolazi iz Zrinjskog gdje je bio "brz i neugodan"

U Dinamo je došao iz Zrinjskog početkom ove godine. Tamo je bio jedan od najboljih igrača u kadetima i juniorima, a ima čak i osam nastupa za seniorsku momčad te jedan pogodak.
Sport / Nogomet | 14. 04. 2023. u 20:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dinamo u subotu u 19:10 na Maksimiru protiv Slavena igra susret 29. kola SuperSport HNL-a.

Momčad Igora Bišćana prekinula je krizu prošlog vikenda u Kranjčevićevoj pobjedom protiv Lokomotive 2:1 i povećala prednost nad Hajdukom na devet bodova. Igor Bišćan najavio je utakmicu na press-konferenciji u Maksimiru, piše Index.hr

Između ostalog, ustvrdio je kako je riječ o utakmici od velikog značaja.

"Svaka utakmica do kraja prvenstva je jako važna, svaki bod bitan, a zna se koji je naš cilj. U tom kontekstu Slaven doživljavamo jako ozbiljno jer su čvrsti i organizirani, primaju malo golova i jako je teško igrati protiv njih. Trener Zekić je dobro posložio tu momčad za hrvatske standarde", rekao je Bišćan u uvodu. 

Mlade snage u novoj postavi 

Napomenuo je i da je Dinamova momčad bogatija za dva nova imena. Silni odlasci i ozljede desetkovali su Dinamo koji na svakoj utakmici ima nekoliko juniora na klupi, a novi trener Dinama je odlučio dati šansu još dvojici.

"Ako ćemo gledati pozitivno, neki mladi igrači će dobiti šansu koju sasvim sigurno ne bi dobili u okolnostima prije. Uostalom, dobili su i u Kranjčevićevoj. Mali Topić se priključio momčadi večer prije utakmice s Lokomotivom, priključit ćemo još neke mlade igrače, a već smo dodali Živkovića i Šakotu", kaže Igor Bišćan.

Treba ih uvesti u momčad, dodaje,  i dati im do znanja da će se na njih morati računati u teškim situacijama, ali tako se postaje igrač. Tko ima kvalitetu i tko to može podnijeti, napravit će iskorak u karijeri.

Talent iz Zrinjskog 

Mladi igrač kojem će Bišćan dati šansu je Matej Šakota (18). Riječ je o lijevom krilnom napadaču kojeg mnogi smatraju novim klupskim projektom, izrazito je brz i neugodan.

Ove sezone je za juniore Dinama dao sedam golova u prvenstvu te jedan u Ligi prvaka protiv Milana.

U Dinamo je došao iz Zrinjskog početkom ove godine.

Tamo je bio jedan od najboljih igrača u kadetima i juniorima, a ima čak i osam nastupa za seniorsku momčad te jedan pogodak.

S obzirom na jako tanku rotaciju na krilima, možda će čak i dobiti pokoju minutu ove sezone u HNL-u.

Kopirati
Drag cursor here to close