Ogroman potencijal

Nogometno čudo iz Češke

Ovaj momak rođen 2002. godine briljira u dresu Sparte i smatraju ga jednim od najvećih potencijala svjetskog nogometa.
Sport / Nogomet | 23. 12. 2021. u 10:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Češki nogometaš Adam Hložek izludio je Europu.

Ovaj momak rođen 2002. godine briljira u dresu Sparte i smatraju ga jednim od najvećih potencijala svjetskog nogometa i momka koji bi nakon Haalanda i Mbappea mogao otvoriti novu eru u nogometu, piše Sportsport.ba.

Iako ima tek 19 godina, upisao je već 12 nastupa za reprezentaciju Češke postigao i jedan pogodak, a može igrati na svim napadačkim pozicijama.

Upravo njegov stil u kojem može odgovoriti kao krilo špic i polušpic, odgovara filozofiji Jurgena Kloppa, pa njemački stručnjak želi na Anfieldu ovo tinejdžersko čudo iz Češke.

Hložek prema podacima transfermarkta vrijedi 17 milijuna eura, a Sparta je nedavno odbila ponudu od 20 milijuna eura. Navodno tim iz Praga ne želi da pusti ovog napadača bez minimalno 30 milijuna eura što bi bila izuzetna cijena za jednog mladića rođenog 2002. godine.

Nije Liverpool jedini. Partije Hložeka prate i klubovi iz Bundeslige, a navodno je i RB Leipzig ozbiljno bacio oko.

Vidjet ćemo gdje će ovaj tinejdžer nastaviti karijeru, a mnogi su mišljenja da se za dvije do tri sezone neće toliko spominjati Erling Haaland, jer Hložek ima podlogu da uskoro bude vodeći europski napadač.

Ove sezone je za Spartu odigrao 27 utakmica u svim natjecanjima, a na 23 je sudjelovao direktno kod pogodaka. Postigao je šest golova upisao 12 asistencija i izborio pet penala.

Kopirati
Drag cursor here to close