Maja Jelčić

Nogometni wunderkind iz Čapljine: S 15 godina zabila gol u Ligi prvaka

Maja je trenutno igračica SFK ''2000 Sarajevo'', standardna je igračica nogometne A reprezentacije za žene, a igra i i za U19 nogometnu reprezentaciju BiH. Ranije je bila i kapetanica U15 i U17 reprezentacije BiH.
Sport / Nogomet | 01. 02. 2021. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogim nogometašicama i nogometašima san je zabiti gol u Ligi prvaka, no rijetkima se taj san zaista i ostvari. 

A kad gol u Ligi prvaka postignete s 15 godina - to se može nazvati nogometnim čudom.

Upravo takvo nogometno čudo ima Čapljina, a radi se o mladoj nogometašici Maji Jelčić, koja je kao vrsna sportašica već poznata širom regije.

Wunderkid

Maja je trenutno igračica SFK ''2000 Sarajevo'', standardna je igračica nogometne A reprezentacije za žene, a igra i i za U19 nogometnu reprezentaciju BiH. Ranije je bila i kapetanica U15 i U17 reprezentacije BiH.

Posebno priznanje na njenu adresu stiglo je prošle godine, kada je proglašena osobom godine u svijetu ženskog nogometa u BiH za 2020. godinu.

''Lijepo je primiti sva ta priznanja i nagrade i sretna sam zbog toga. Iza svega stoji rad, trud i odricanje, i jedino tako se može napraviti rezultat'', kaže za Bljesak.info Maja.

Foto: Bljesak.info / Maja Jelčić

Trenutno igra za Sarajevo, ali trenira u GOŠK-u, u rodnoj Čapljini, ali kaže da sve stiže.

''Igram u Sarajevu, a treniram u Gabeli i malo mi je teže zbog nastave, ali sve se stigne. Zahvaljujem se svojim profesorima koji mi pomažu kad mi nešto nije jasno i malo mi popuste u odnosu na druge učenike'', govori nam Maja.

Poseban je osjećaj, kaže, zabiti gol u Ligi prvaka.

''To se ne može opisati, to sanjate, znate kad kažete 'Vidi kako slavi gol kao da je Liga prvaka', a meni se to ostvarilo i zbog toga sam presretna'', kaže Maja.

Sebe u budućnosti vidi u nekom jakom klubu u inozemstvu.

''Kao i svaki sportaš u budućnosti želim nastaviti u nekom većem klubu i ostvariti se u ovome što radim'', kaže kratko Maja o planovima za budućnost.

Iako na vrhu, tek je na početku

Majin otac Davor, inače nogometni trener, kaže kako će ići korak po korak kada je u pitanju budućnost.

''Maja je imala 15 godina, sedam mjeseci i devetnaest dana kad je debitirala i sve nas je uz svoje odricanje, rad i talent iznenadila nastupom u A reprezentaciji u Ligi prvaka. Kad dijete od 15 godina zaigra za A reprezentaciju mnogi misle da je došla do vrha. Neki to sanjaju i to im je kruna karijere, ali sve to ne znači ništa. Mi smo sada opet na nuli, došla je do vrha, ali je na nuli, tako da sve ponovno mora graditi radom i trudom i svaku utakmicu biti uporna jer je to novo dokazivanje, nova pobjeda i novi uspjeh. Uz malo sreće i uz velik rad može se daleko dogurati'', rekao je za Bljesak.info Majin otac Davor.

Budućnost čapljinskog nogometa, po njemu, nije upitna.

''Maja je isplivala u jednom trenutku, veliki je radnik, ali nije samo ona talent iz ovog grada. Smatram da ima još puno talentirane djece koji su uporni, koji rade, a iz ekipe koju sam prije trenirao neka djeca sada igraju za Široki Brijeg, neka su otišla za Zrinjski... U Čapljini je uvijek bilo i biti će talenata'', zaključuje Davor Jelčić.

Foto: Bljesak.info / Maja Jelčić i Smiljan Vidić

Za Maju je prijam priredio čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić, koji kaže kako je Maja jedan od najvećih talenata.

''Biti kapetan reprezentacije sa 15 godina je velika stvar, još više u igračkom kadru kada sa 16 godina igrate za A reprezentaciju BiH, onda po meni to sve samo govori kakva je ona igračica i kakav je talent. Maji smo danas poklonili jedan mali pokon, a svakako da ćemo i ubuduće pratiti njenu karijeru i veseliti se njenim uspjesima'', rekao je Smiljan Vidić u izjavi za Bljesak.info.

''Mislim da su rijetki gradovi ove veličine, ne samo u BiH nego i šire, koji imaju toliko klubova, odnosno različitih sportova. Nama je interes da okupljamo mlade ljude da se bave bilo kojim sportom, a onda naravno da iz te jedne mase uvijek izađu oni koji jesu talentirani. Tako se dogodilo i s Majom'', zaključuje prvi čovjek Čapljine.

Kopirati
Drag cursor here to close