Brutalni pretres

Nogometaš Milana Bakayoko kritizirao talijansku policiju

Metar od mene, kroz staklo sam se našao naspram uperenog oružja. Oni su jasno doveli naše živote u opasnost. Neprihvatljivo je dovesti ljudski život u takvu opasnost, naveo je Bakayoko
Sport / Nogomet | 20. 07. 2022. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuski reprezentativac i nogometaš Milana Tiemoue Bakayoko optužio je talijansku policiju da je ugrozila njegov život tijekom brutalnog pretresa u prometu u kojem je koristila i oružje, javlja Anadolu Agency (AA).

Talijanska policija je 3. srpnja zaustavila automobil nogometaša Bakayokoa, a on se na društvenim mrežama oglasio i oštro kritizirao način na koji je ta policijska kontrola izvršena.

“Ljudski je griješiti. Nemam problem s tim, ali smatram da je korištena metoda problematična. Mislim da ovo prevazilazi svaku mjeru. Zašto mi jednostavno nisu tražili osobne dokumente, zašto me ne kontaktiraju? Metar od mene, kroz staklo sam se našao naspram uperenog oružja. Oni su jasno doveli naše živote u opasnost. Neprihvatljivo je dovesti ljudski život u takvu opasnost“, naveo je Bakayoko.

Talijanska policija je pretres izvršila nakon što je posumnjala da se u SUV-u nalazio osumnjičeni u istrazi o lancu krijumčarenja drogom, a i sami policajci su bili iznenađeni kada su shvatili da je to nogometaš Bakayoko.

Iz policije su odbacili optužbe o prekomjernoj upotrebi sile prilikom pretresa, a korisnici društvenih mreža su kritizirali policijski postupak i u velikom broju naveli da je takvo postupanje imalo rasističke motive s obzirom da se radi o tamnoputom mladiću.

Kopirati
Drag cursor here to close