Objavio i video

Nogometaš Josh Cavallo suigračima priznao da je gay

Vjerojatno niti sam Josh nije očekivao da će dobiti toliku podršku sa svih strana svijeta, prije svega od kolega nogometaša, velikih zvijezda.
Sport / Nogomet | 06. 10. 2022. u 10:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijetki nogometaši se odluče za ovaj korak, posebno ne dok su još uvijek aktivni. Justin Fashanu tijekom '90-ih je bio prvi, nakon završetka igračke karijere je počinio samoubojstvo. Ipak, posljednjih godina se stvari mijenjaju.

Bivši igrač Newcastle Jetsa, australske momčadi, Andy Brennan će 2019. godine priznati da je homoseksualac, kasnije će to napraviti i Thomas Hitzlsperger, čovjek koji je 52 puta nosio dres njemačke reprezentacije. Josh Cavallo ima 22 godine, u karijeri je do sada igrao za Melbourne City, Western United, dok je od 2021. godine član Adelaide United.

On je napravio nešto što do sada nitko nije. Preko društvenih mreža će priznati da je gay. Otvoreno je progovorio o problemima s kojima se susretao zbog svog seksualnog opredjeljenja, a njegov jedini cilj mu je bio igrati nogomet i biti jednak u društvu.

Vjerojatno niti sam Josh nije očekivao da će dobiti toliku podršku sa svih strana svijeta, prije svega od kolega nogometaša, velikih zvijezda. Javili su mu se najjači klubovi svijeta, među njima Barcelona, Juventus, Liverpool, Arsenal..., a podršku je dobio i od mnogih svjetski poznatih igrača pa su ga tako zbog hrabrosti istaknuli Rio Ferdinand, David de Gea, Raphael Varane, Antoine Griezmann, Gerard Pique...

Javio se porukom i Zlatan Ibrahimović, koji mu je rekao: "Ti si šampion. Nogomet je za sve. Izrazito poštovanje."

Njegovi su ga suigrači u potpunosti podržali kad im je to rekao, a cijeli su proces odluke 'outanja' pratile i kamere pa će uskoro biti dostupan i dokumentarni film.

"Dok sam odrastao, uvijek sam osjećao potrebu sakriti se jer me bilo sram. Budući da sam gay nogometaš, morao sam naučiti skrivati osjećaje kako bih se uklopio u kalup profesionalnog nogometaša. Odrastanje kao gay osoba i igranje nogometa bila su samo dva svijeta koja se prije nisu ukrstila. Živio sam svoj život pretpostavljajući da je to tema o kojoj se nikad neće govoriti" rekao je Josh.

Video: Josh Cavallo video 
Kopirati
Drag cursor here to close