Richarlyson priznao

Brazilski nogometaš biseksualac

" Bio sam u vezi s muškarcem i, također, bio sam u vezi sa ženom. Ja sam biseksualac. Normalna sam osoba, imam želje i potrebe. Izlazio sam s muškarcem, izlazio sam sa ženom, što sad?", pita Richarlyson.
Sport / Nogomet | 26. 06. 2022. u 00:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priču je čini se pokrenuo igrač Blackpoola, Jake Daniels. On se oglasio u medijima kao jedini profesionalni nogometaš, homoseksualac. Prvi nakon Justina Fashanua 1990. godine. Sada se u Brazilu javio bivši brazilski reprezentativac Richarlyson koji kaže da je biseksualac. Richarlyson, koji je većinu svoje karijere proveo u Brazilu, gostujući u jednom podcastu je otvorio dušu.

"Cijeli život su mi postavljali pitanja jesam li homoseksualac. Bio sam u vezi s muškarcem i, također, bio sam u vezi sa ženom. Ja sam biseksualac. Normalna sam osoba, imam želje i potrebe. Izlazio sam s muškarcem, izlazio sam sa ženom, što sad?".

Bivša zvijezda Sao Paula, sumnja da će njegova iskrenost dovesti do pozitivnih promjena u Brazilu, gdje su nogometaši idolizirani, ali je homofobija raširena.

"Svijet nije spreman voditi ovu raspravu i nositi se s njom prirodno. Hoće li moje razmišljanje, moj govor nešto promijeniti. Neće. Tko je Richarlyson, zaboga?! Ja sam običan građanin, koji je imao lijepu nogometnu povijest, ali neću moći pomaknuti planine da zaustavim te zločine, da zaustavim homofobiju u nogometu", mišljenja je Richarlyson.

Prema pojedinim izvještajima, Brazil je zemlja koja ima veliku stopu nasilja nad homoseksualcima, odnosno osobama koje pripadaju LGBT populaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close