Borac

Nogomet po naški: Klub slavi 100 godina a fale mu kopačke

FK "Borac" je tijekom vikenda ostvario četvrtu pobjedu u nizu protiv FK "Zmijanje" uvjerljivom pobjedom od 7:0…
Sport / Nogomet | 09. 10. 2023. u 09:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Fudbalskog kluba "Borac" u Istočnom Drvaru, koji sljedeće godine obilježava 100 godina postojanja, apelirali su da ljudi dobre volje pomognu klubu, te da sudjeluju u obilježavanju ovog značajnog jubileja, prenijela je Srna.

"Jedina financijska podrška stiže nam od općina Drvar i Istočni Drvar. Momci svim srcem igraju za svoj klub i grad", navode iz Uprave FK "Borac".

Registrirani u RS

Ovaj sportski kolektiv je zbog natjecanja registriran u Republici Srpskoj i trenutno se nalazi u vrhu ljestvice Područne lige Republike Srpske – Banja Luka.

FK "Borac" je tijekom vikenda ostvario četvrtu pobjedu u nizu protiv FK "Zmijanje" uvjerljivom pobjedom od 7:0, a cilj mu je prelazak u viši rang natjecanja.

Iz Uprave navode da u drvarskom "Borcu" igraju nogometaši kojima je sport jedina ljubav i gdje su svi jedna velika porodica.

"Klubu nedostaje mnogo toga, najviše financija, ali i opreme. Potrebne su nam kopačke, te jedan kombi koji bi nam olakšao putovanja na gostujuće utakmice. Najvažnija bi nam bila pomoć u uređenju stadiona u koji godinama nije ulagano", navode iz Uprave.

Najteži trenutci

Dodaju da u FK "Borac" trenira sedamdesetak mališana.

"Bez uvjeta, ali s velikom željom opstajemo i u najtežim trenucima. Pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu koliko su u mogućnosti", apelirali su iz FK "Borac".

Kroničari su zapisali da je u Drvaru još 1924. godine formiran Radničko-sportski klub "Borac". Ostalo je zapisano i da je "Borac" 1936. i 1938. godine sudjelovao na turnirima Radničko-sportskog kluba "Nada" u Splitu na kojima su, između ostalih, sudjelovali nogometaši moskovskog "Dinama" i "Borca" iz Banja Luke.

Kopirati
Drag cursor here to close