I dalje traje borba za prevlast

Nadzorni odbor Dinama: Antolić razriješen dužnosti

Odluka Nadzornog odbora nema pravni učinak nego je zapravo upozorenje da je Izvršni odbor trebao provesti odluku Skupštine GNK Dinamo.
Sport / Nogomet | 23. 12. 2022. u 09:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Zagrebu je jučer održana sjednica Nadzornog odbora nakon koje je javnosti dostavljen zapisnik u kojem se obavještava da je član Uprave Krešimir Antolić razriješen dužnosti.

To je samo nastavak velikog sukoba unutar Dinama između dvije struje – Antolićeve i one koju predvodi Zdravko Mamić.

Antolić ima podršku Izvršnog odbora, a Mamić većinu u Nadzornom odboru u Skupštini koja je još ranije donijela odluku o smjeni prvog operativca kluba.

Sjednici su nazočili Miroslav Rožić, predsjednik Nadzornog odbora, Nikola Polak, član Nadzornog odbora te Andrej Meniga, član Nadzornog odbora. Nadzorni odbor je više od četiri sata raspravljao o aktualnim događanjima u odnosu na odredbe Statuta, a nakon rasprave je jednoglasno donio sljedeće odluke:

1. Izvršni odbor je 8. 12. 2022. raspravljao i izglasao odluku prema kojoj “klupska uprava dobiva zadatak u dogledno vrijeme zaposliti odnosno imenovati sportskog direktora”. Navedena odluka je protivna Statutu kluba jer Izvršni odbor kluba prema odredbi članka 36. Statuta nema ovlasti za donošenje takve odluke, a nije ga ni ovlastila Skupština da donese takvu odluku.

2. Skupština je većinom glasova svojih članova na sjednici održanoj 12. prosinca 2022. donijela odluku o razrješenju člana Uprave GNK Dinamo. Umjesto da provede jasnu i nedvojbenu odluku Skupštine Izvršni odbor je na sjednici održanoj 19. 12. 2022. pristupio glasovanju i većinom glasova odbio je provesti odluku Skupštine. U članku 49. stavak 1. Statuta navedeno je da su članovi Uprave kluba odgovorni Izvršnom odboru i Skupštini kluba. Skupština kluba je tražila razrješenje člana Uprave i Izvršni odbor je bio dužan izvršiti tu odluku u skladu s odredbom članka 35. točka 1. gdje je kao prva i najvažnija zadaća Izvršnog odbora navedeno da “provodi odluke, zaključke i preporuke Skupštine”. Izvršni odbor je ovim postupanjem grubo prekršio odredbe Statuta jer je odbio provesti odluke Skupštine kluba.

3. Izvršni odbor odnosno dio njegovih članova je postupanjem opisanim u točki 1. i 2. ovog zaključka doveo do stanja da očito djeluje protivno volji najvišeg tijela upravljanja Kluba – Skupštini, da krši prava većine članova Skupštine ne uvažavajući njihov glas te da svojim djelovanjem i javnim istupom dezinformira cjelokupnu javnost.

4. Nadzorni odbor poziva sva tijela upravljanja GNK Dinama i njihove članove, kao i zaposlenike Kluba da se pridržavaju odredbi Statuta Kluba, a svim suradnicima kluba skreće pažnju da je člana Uprave gosp. Krešimira Antolića najviše tijelo upravljanja Kluba svojom odlukom razriješilo dužnosti.

Odluka Nadzornog odbora nema pravni učinak nego je zapravo upozorenje da je Izvršni odbor trebao provesti odluku Skupštine GNK Dinamo.

Inače, Zdravko Mamić u petak 12 sati u Mostaru ima presicu na kojoj će se, kako je najavio, posvetiti stvarima koje rijetki znaju, ali se boje reći.

Kopirati
Drag cursor here to close