Na skupštini kluba

Antolić izgubio, Mamić ostao broj jedan

Četrdeset članova Skupštine glasovalo je za njegovo razrješenje, od 67 njih koliko ih je bilo prisutno. Prije nekoliko dana je održan sastanak IO Dinama nakon kojeg je postalo jasno kako u klubu postoje dvije struje.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2022. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su pojedini mediji pisali o tome, iako su neki čak potajno nadali, vjerovali u neke promjene, one se barem kada je u pitanju Dinamo nisu dogodile. Na skupštini kluba smijenjen je član Uprave Krešimir Antolić.

Četrdeset članova Skupštine glasovalo je za njegovo razrješenje, od 67 njih koliko ih je bilo prisutno. Prije nekoliko dana je održan sastanak IO Dinama nakon kojeg je postalo jasno kako u klubu postoje dvije struje. Jedna je bila upravo Antolićeva, druga Mamićeva, što je posebno zanimljivo, jer je upravo Mamić u klub doveo Antolića još prije devet godina.

Antolić je kao načelnik Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave zagrebačke došao u Dinamo 2013. godine, na poziciju direktora sigurnosti i jedan je od kreatora famozne liste na kojoj su se našli "najopasniji" navijači Dinama, bolje rečeno najistaknutiji članovi BBB-a, kojima je Dinamo odbijao prodati ulaznice.

Onog trenutka kada se Zdravko Mamić skrasio u Međugorju, Antolić je postao prvi operativac kluba koji je sve više pružao otpor Mamiću, posebnu kada je u pitanju realizacija pojedinih transfera poput dolaska stopera Osijeka Adriana Leona Barišića, Kačavende iz Lokomotive Marka Pjace, zatim novog trenera Darka Milaniča.

Za realizaciju svi dolazaka je Dinamu trebalo nekih 15 milijuna eura, na što Antolić i ljudi oko njega nisu pristali. Nisu samo igrači bili kamen spoticanja, već i pojedini članovi u klubu, jer nije tajna kako je Mamić želio napraviti određene promjene na mjestu predsjednika, direktora kluba. Kako prenose mediji u Hrvatskoj, vrlo važna će biti izborna Dinamova skupština koja je najavljena za ožujak.

Prema Dinamovom statutu, predsjednik (Mirko Barišić) je taj koji predlaže članove Izvršnog odbora. IO će ili potvrditi odluku skupštine, a time vjerojatno i spasiti sebe, ili će probati kupiti vrijeme do skupštine u ožujku u nadi da će uspjeti dovoljan broj skupštinara pridobiti na svoju stranu.

Kopirati
Drag cursor here to close