Bez golova

Široki Brijeg i Sarajevo odigrali neriješeno na Pecari

Iako na Pecari nije bilo golova, gledatelji su imali što vidjeti. Bila je to izjednačena utakmica u kojoj su obje momčadi imale nekoliko zaista dobrih šansi no na kraju su oba vratara ostala nesavladana.
Sport / Nogomet | 28. 08. 2019. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Širokog Brijega i Sarajeva u srijedu su remizirali na Pecari (0:0) u zaostaloj utakmici četvrtog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo (Škripari)

Prvu ozbiljniju šansu na susretu imao je bordo tim u 15. minuti kada je Đokanović odlično uposlio Handžića, ali je njegov udarac zaustavio Zlomislić. Samo četiri minuta kasnije Zlomislić je napravio veliku grešku kada mu je loptu ukrao Handžić, ali napadač Sarajeva nije uspio postići gol.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo (Toni Jović)

Široki je prvu veliku priliku imao u 40. minuti. Nakon nešto lošije reakcije Kovačevića u odličnoj šansi našao se Franjić, ali igrač Širokog nije uspio poslati loptu u mrežu bordo tima.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo (Branimir Cipetić)

U drugom poluvremenu Široki je bio dosta konkretniji i imao nekoliko odličnih šansi. U 55. minuti u šansi je bio Hrkać koji je šutirao glavom, ali je lopta prošla tik pored stative, javlja SportSport.ba.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo (Bernardo Matić)

Samo sedam minuta kasnije još jedna odlična prilika za Široki. Pokušao je Enin, ali je Kovačević bio siguran. Najbolju šansu na meču vidjeli smo u 68. minuti. Hrkać je imao odličan prodor i izašao sam ispred Kovačevića, ali je pogodio stativu.

Sarajevo je konačno uspjelo zaprijetiti u 74. minuti preko Handžića, ali je lopta nakon njegovog udarca otišla daleko iznad gola.

Foto: Bljesak.info / NK Široki Brijeg - FK Sarajevo (Toni Jović)

Široki je do pobjede mogao u 85. minuti kada je nestvarnu šansu imao Jović. On je šutirao sa nekih sedam metara neometan, ali je lopta otišla pored gola iako su svi na tribinama mislili da je završila u mreži.

Nekoliko minuta kasnije novi zicer za domaće. Enin je sjajno u poslio Jurija koji je šutirao iznad gola Sarajeva iz veoma dobre pozicije. Ispostavilo se da je to bila posljednja prilika na meču.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close