Koji luksuz!

Njemačkom izborniku ne treba igrač vrijedan 100 milijuna eura!?

Nakon što je Löw objavio konačni popis igrača za SP 2018, društvene mreže su eksplodirale i nikome nije jasno kako je moguće da se izbornik Njemačke odlučio izostaviti Sanea.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2018. u 14:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačk izbornik Joachim Löw iznenadio je javnost svoje zemlje nakon što je danas objavio konačan popis putnika na SP u Rusiju. Na spisku, naime, nema Leroya Sanea, jedne od najvećih zvijezda njemačkog nogometa.

Iza ovog 22-godišnjeg ofenzivnog veznjaka vrijednog 90 milijuna eura briljantna je sezona u dresu Manchester Cityja (prema najnovijem CIES Football Observatory izračunu, Leroy Sane procijenjen je na čak 152,2 milijuna eura!), no to očito nije bilo dovoljno da se nađe na popisu aktualnog prvaka svijeta. Osim njega, otpali su i Bernd Leno, Jonathan Tah i Nils Petersen.

Nakon što je Löw objavio konačni popis igrača za SP 2018, društvene mreže su eksplodirale i nikome nije jasno kako je moguće da se izbornik Njemačke odlučio izostaviti Sanea.

Dok Pep Guardiola proglašava Sanea igračem koji će nositi igru Cityja, Löw kaže kako je konkurencija bila vrlo uska, a između Sanea i Juliana Brandta ipak se odlučio povesti Brandta.

"Bila je to tijesna odluka koja je išla u korist Juliana Brandta. Draxler, Reus i Müller su standardni, a Leroy je veliki talent kojemu će se prilika ponovno ukazati od rujna. Do sada se u reprezentativnim utakmicama nije pokazao na željenoj razini", objasnio je izbornik Löw.

Konačan popis:

Vratari: Manuel Neuer, Kevin Trapp, Marc-Andre ter Stegen

Obrana: Marvin Plattenhardt, Jonas Hector, Matthias Ginter, Mats Hummels, Niklas Sule, Antonio Rudiger, Jerome Boateng, Joshua Kimmich.

Veznjaci: Sami Khedira, Julian Draxler, Toni Kroos, Mesut Ozil, Marco Reus, Leon Goretzka, Sebastian Rudy, Julian Brandt, Ilkay Gundogan

Napadači: Timo Werner, Thomas Muller, Mario Gomez.

 
Kopirati
Drag cursor here to close