Celibat kod Elfa

Joachim Löw zabranio seks, alkohol i društvene mreže

Kad započne Svjetsko prvenstvo, njemački nogometaši biti će praktično izolirani od vanjskoga svijeta, što ipak ne znači da neće smjeti određeno vrijeme biti sa svojim obiteljima koje će ih pratiti ili posjećivati.
Sport / Nogomet | 30. 05. 2018. u 23:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački izbornik Joachim Löw odlazi s velikim ambicijama na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Njegov glavni cilj je obrana naslova svjetskog prvaka s Elfom, čime bi se upisao u povijest kao izbornik koji je dva puta osvajao titulu najboljeg na svijetu, odnosno dva puta za redom, što još efektnije zvuči.

Bilo bi to po prvi put nakon što je Brazil 1958. godine obranio naslov svjetskog prvaka kojeg je osvojio četiri godine ranije. Međutim, Brazilci su te dvije uzastopne titule osvojili s dvojicom različitih izbornika.

U pripremama svoga tima za predstojeće izazove Löw se drži svojih uobičajenih pravila, tako da njemačke nogometne zvijezde i ovaj put moraju prihvatiti poseban stegovni režim.

Popularni Jogi za vrijeme velikih turnira reprezentativcima tradicionalno zabranjuje seks, alkohol i društvene mreže.

"Dečki su dobro upoznati s našim pravilima. Poznato im je što su naše ambicije, a da bismo ih ostvarili, svaki od njih treba biti dio mozaika, jer je tim važniji od pojedinca", kaže njemački izbornik.

Kad započne Svjetsko prvenstvo, njemački nogometaši biti će praktično izolirani od vanjskoga svijeta, što ipak ne znači da neće smjeti određeno vrijeme biti sa svojim obiteljima koje će ih pratiti ili posjećivati.

Talijanski list La Gazzetta dello Sport piše kako unatoč načelnoj zabrani alkohola, Löw ipak dopušta čašu vina, ali pred spavanje. Tijekom dana, reprezentativci ne smiju pročitati ni etikete alkoholnih pića.

Socijalne mreže su ocijenjene kao nešto potpuno nepotrebno, tako da je objavljivanje slika iz hotela ili garderobe zabranjeno.

S jedne strane stručni stožer Elfa želi preduhitriti da se putem društvenih mreža nehotimično odaju neke taktičke tajne, a s druge strane žele po svaku cijenu izbjeći moguće skandale koje određene fotografije mogu inicirati. Dakle, logika je - ako se ne pokazuješ, neće te ni komentirati.

Poučeni nedavnim fotografiranjem Mesuta Özila i Ilkayja Gündogana s turskim predsjednikom Erdoganom, što je izazvalo lavinu negativnih komentara i prozivki, Nijemci su posegnuli za najjednostavnijim rješenjem - gasi mobitele.

Kopirati
Drag cursor here to close