Hijerarhija?

Njemački tabloid 'otkrio' nevolje mladog Brekala s Modrićem

Hrvatska reprezentacija odigrat će u sedam dana tri kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Njemački Bild otkriva zašto Dalić nije zvao Josipa Brekala, nogometaša koji je igrao na Euru 2020...
Sport / Nogomet | 21. 08. 2021. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska reprezentacija odigrat će u sedam dana tri kvalifikacijske utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022.

Izbornik Zlatko Dalić prije pet dana je objavio popis igrača na koje će računati u ogledima protiv Rusije u Moskvi (1. rujna), Slovačke u Bratislavi (4. rujna) te Slovenije u Splitu (7. rujna), a na njemu se od dosad standardnih igrača nisu našli Ante Rebić, Bruno Petković, Šime Vrsaljko i Josip Brekalo.

Za Rebića, Petkovića i Vrsaljka se može pronaći nekoliko razloga zbog kojih nisu pozvani, ali nepozivanje Brekala i dalje je misterij na koji novinari pokušavaju odgovoriti. To je iznerviralo samog Brekala pa se prije tri dana oglasio na Instagramu kako bi demantirao sve napise u medijima.

"Najgore priče, koje su me ponukale ovo objaviti, su one gdje se mene prikazuje kao neposlušnika koji ne poštuje starije suigrače i koji narušava koheziju u ekipi. To su grube izmišljotine i apsolutne neistine, te ih kao takve moram demantirati, jer u ove tri godine koliko sam u reprezentaciji nikada nisam imao niti jedan jedini problem, niti s jednim suigračem. Upravo suprotno i jedino moguće, sve ih poštujem i sa svima sam u jako dobrim odnosima", napisao je između ostalog Brekalo u svom obraćanju.

Njemački Bild u petak je pak objavio priču koja ide u potpuno suprotnom smjeru. Njemački novinari tvrde da je Brekalo ostao bez poziva u reprezentaciju zbog ranijeg sukoba s Lukom Modrićem, prenosi Index.

"Tijekom reprezentativnog okupljanja u ožujku 2021. godine došlo je do sukoba između Josipa Brekala i Luke Modrića. Incident se dogodio u hotelu tijekom večere kada je Brekalo odbio poštovati hijerarhiju u rasporedu sjedenja za stolom", piše Bild pa dodaje:

"Modrić ga je nakon toga ipak zagrlio i ohrabrivao na treningu. Brekalov najveći problem u svemu je nekonzistentnost. Stalno mijenja ljude koji ga savjetuju oko njegove karijere, ali svi znaju da se ipak sve pita njegovog oca Antu", piše autor Bildova članka.

Brekalo je u subotu zaigrao za Wolfsburg u gostima protiv Herthe, ušavši u 70. minuti. Bio je asistent za pobjednički gol Vukova (strijelac Lukas Nmecha u 88. minuti), koji su s 2:1 porazili berlinski sastav.

Kopirati
Drag cursor here to close