Niko Kovač

Njemački mediji za Kovača pišu "gotov je"; Rummenigge kaže to je patka!

"Takva odluka nije donesena i ne postoji. To je obična novinska patka", rekao je izvršni Bayernov direktor. Glavni urednik portala Spox Martin Volkmar i dalje ostaje pri tvrdnji koju je njegov medij objavio. "Mi ostajemo pri onome što smo napisali"
Sport / Nogomet | 17. 05. 2019. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U njemačkim sportskim medijima danas je plasirana informacija kako će Bayern na kraju sezone sigurno otpustiti Niku Kovača, bez obzira osvoji li duplu krunu ili ne.

Informaciju je kao ekskluzivnu vijest objavio portal Spox, a ubrzo ju je prenio i Goal.com, ali je Bayern službeno demantirao takve glasine.

Osim toga, u Njemačkoj obično nitko ne bude smijenjen dok to ne ''amenuje'' sveznajući Bild. Urednik Sport Bilda je na Twitteru kratko napisao "Netočno", a novinar Torben Hoffmann (Sky Sport) je prenio izjavu Karl-Heinzea Rummeniggea koja demantira pisanje Spoxa.

"Takva odluka nije donesena i ne postoji. To je obična novinska patka", rekao je izvršni Bayernov direktor.

Glavni urednik portala Spox Martin Volkmar i dalje ostaje pri tvrdnji koju je njegov medij objavio.

"Mi ostajemo pri onome što smo napisali", kazao je.

Njemački mediji nastavljaju s hajkom na Niku Kovača kojeg su ove sezone smijenili barem dvadeset puta, ali je hrvatski trener i dalje na klupi bavarskog kluba. Kako stvari stoje, ako u subotu ne izgubi kod kuće od Eintrachta, obranit će naslov prvaka, kao i svi njegovi prethodnici, a kritičari mu najviše zamjeraju rano ispadanje iz Lige prvaka od Liverpoola.

Ono što medijima ''utrku'' u Kovačevoj smjeni čini dodatno uzbudljivom je činjenica da klupski šefovi u zadnjim tjednima nisu stali iza trenera. Tako je Salihamidžić proteklog vikenda na ZDF-u kazao "Vidjet ćemo hoće li Kovač ostati", dok je Rummenigge po tko zna koji put kazao kako samo rezultati diktiraju status i sudbinu svih u Bayernu.

Bivši Bayernov igrač Mark van Bommel (42), trenutačno trener nizozemskog PSV-a, najnovije je ime u nizu onih za koje se predviđa da bi mogli naslijediti Niku Kovača.

Bild napominje kako Bayern prati trenerski razvoj van Bommela, ali prema njihovim saznanjima Nizozemac ovoga ljeta neće doći za trenera bavarskog velikana.

Kopirati
Drag cursor here to close