Ples milijuna

Njemački mediji: Leipzig je postavio cijenu za Gvardiola

Od 1. srpnja iduće godine vrijedi stavka iz ugovora po kojoj Gvardiol može otići samo ako netko za njega ponudi najmanje 110 milijuna eura. Od te cifre i Dinamu rastu zazubice, jer imaju pravo na 20 posto...
Sport / Nogomet | 23. 05. 2023. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S približavanjem ljeta intenziviraju se i zanimljive priče oko transfera nogometaša, a jedan od njih je i Joško Gvardiol. Nakon prvenstva u Bundesligi s Leipzigom, te finala njemačkog Pokala, s Vatrenima bi trebao nastupiti na završnom turniru Lige nacija.

Dakle, još je nekoliko utakmica do kraja sezone koje itekako mogu utjecati na njegovu transfernu cijenu.

Bild je objavio kako u Leipzigu namjeravaju zadržati Joška Gvardiola, no klub je spreman pregovarati o prodaji ako netko ponudi 100 ili više milijuna eura. Njemački medij dodaje kako Manchester City i dalje prati njegove igre te ga želi dovesti na Etihad.

Ranije je novinar Skya Florian Plettenberg objavio kako Leipzig želi zadržati Hrvata sve do ljeta 2024., a Times je prije dva mjeseca otkrio da u Gvardiolovom ugovoru s Leipzigom postoji posebna odštetna klauzula koja će se aktivirati u spomenutom periodu.

Točnije, od 1. srpnja iduće godine vrijedi stavka iz ugovora po kojoj Gvardiol može otići samo ako netko za njega ponudi najmanje 110 milijuna eura.

Na Maksmiru također prate situaciju oko Gvardiola. DInamo ga je prodao za 18.8 milijuna eura, a prema ugovoru s Leipzigom dobivaju 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.

Ako bi ga se prodalo za 100 milijuna, Dinamu bi pripalo 18.2 milijuna eura.

Čak i ako bi Leipzig ovoga ljeta prodao Gvardiola po trostruko višoj cijeni od one koju je za njega platio, Dinamo bi sjajno profitirao. A ponuda od 60-70 milijuna eura za hrvatskog braniča odavno ne manjka...

Kopirati
Drag cursor here to close