Liga nacija

Njemačka bez statusa nositelja, Švedska izborila elitni razred

Njemačka i Poljska su posljednje u svojim skupinama elitnog razreda Lige nacija sa po dva boda, ali Poljska ima bolju gol razliku.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2018. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Njemačke ipak neće biti nositelj na ždrijebu skupina za Europsko prvenstvo 2020., jer je Poljska odigrala 1-1 u gostima kod Portugala i bolja je od četverostrukih svjetskih prvaka zahvaljujući gol-razlici.

Portugalci, koji su već ranije osigurali završni turnir Lige nacija, poveli su u 34. minuti golom Andrea Silve, a za Poljsku je izjednačio Arkadiusz Milik u 66. minuti iz jedanaesterca..

Njemačka i Poljska su posljednje u svojim skupinama elitnog razreda Lige nacija sa po dva boda, ali Poljska ima bolju gol razliku, javlja Hina.

Status nositelja imat će 10 najboljih reprezentacija od 12 sudionika elitnog razreda Lige nacija, i tako su bez tog statusa ostali Njemačke s dva boda i Island, koji je natjecanje završio bez bodova. Iz elitnog razreda Lige nacija ispali su Njemačka, Island, Poljska i Hrvatska, a na završni turnir Lige nacija plasirali su se Portugal, Engleska, Švicarska i Nizozemska.

Uz Portugal, Englesku, Švicarsku i Nizozemsku, nositelji na ždrijebu za Euro, koji će se održati 2. prosinca u Dublinu, bit će Francuska, Belgija, Italija, Poljska, Španjolska i Hrvatska.

U drugom razredu Lige nacija Švedska je na domaćem terenu svladala Rusiju sa 2-0, te je zahvaljujući boljem međusobnom omjeru pretekla Rusiju i osvojila prvo mjesto u skupini 2, i time je izborila napredovanje u elitni razred Lige nacija zajedno sa Ukrajinom, Bosnom i Hercegovinom koju vodi Robert Prosinečki, te Danskom, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close