Liga nacija

Van Dijk spasio Hrvatsku

Golom za poravnanje u 91. minuti, branič Liverpoola Virgil Van Dijk je ne samo donio prolaz dalje Nizozemskoj, nego je izbacio Francusku sa završnog turnira koji se igra u lipnju u Portugalu.
Sport / Nogomet | 19. 11. 2018. u 22:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Nizozemske u šokantnoj završnici utakmice večeras igrane u Gelsenkirchenu, kasnim golovima Promesa i Van Dijka, izborili su plasman na final-four UEFA Lige nacija.

Iako je domaćin Njemačka već u 20. minuti, golovima Wernera i Sanea, imala 2:0, i iako se činilo da Nizozemci nemaju ni nade ni snage za preokret, ipak se u zadnjih deset minuta dogodilo čudo.

Golom za poravnanje u 91. minuti, branič Liverpoola Virgil Van Dijk je ne samo donio prolaz dalje Nizozemskoj, nego je izbacio Francusku sa završnog turnira koji se igra u lipnju u Portugalu.

No, tim golom, Van Dijk je ostavio Hrvatsku u šeširu prvih nositelja u ždrijebu za kvalifikacije za Europsko prvenstvo, uz satisfakciju Vatrenima da su i Francuska i Belgija, uz Hrvatsku dvije najbolje reprezentacije sa SP-a, ostale bez final-foura.

Ovo je prvi veliki rezultat Nizozemske nakon dva razočaravajuća reprezentativna ciklusa, a u isto vrijeme i nastavak krize njemačkog reprezentativnog nogometa, čije će oči biti usmjerene na sutrašnji duel Portugala i Poljske, gdje bi uspjeh Poljaka protiv opuštenog domaćina mogao Njemačku i u ždrijebu za Euro baciti u drugu ligu europskih momčadi, nakon što su već ispali iz najboljeg razreda Lige nacija.

Remijem Njemačke i Nizozemske, Hrvatska je osigurala status nositelja na skorašnjem ždrijebu skupina za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Status nositelja imat će 10 najboljih od 12 sudionika elitnog razreda Lige nacija, a Hrvatska će s četiri osvojena boda biti sigurno ispred Njemačke s dva te Islanda koji je natjecanje završio bez bodova.

Ždrijeb za EURO održat će se 2. prosinca u Dublinu. U kvalifikacijama će sudjelovati 55 reprezentacija koje će biti podijeljene u 10 skupina.

U pet skupina igrat će po pet reprezentacija, a u pet skupina po šest ekipa. Plasman na EURO izborit će po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine.

Kopirati
Drag cursor here to close