"Kralj Eric"

Nisu ga zaboravili: Auxerre odao počast Ericu Cantoni

Francuski drugoligaš AJ Auxerre u subotu ujutro preimenovao je nogometnu dvoranu svog trening centra po Ericu Cantoni, u čast svog bivšeg igrača, koji je igrao u klubu ranih 80-ih prije nego što je postigao slavu.
Sport / Nogomet | 15. 10. 2023. u 12:13 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanosti je nazočio i sam Cantona, kao i legendarni bivši trener Guy Roux, izvršni predsjednik Auxerrea Baptiste Malherbe, bivši šef trening centra Daniel Rolland te neki bivši igrači.

Eric Cantona (57), koji je postao glumac, a sada i pjevač, trenutno boravi u kazalištu u Auxerreu kako bi pripremio glazbeni show.

"Auxerre je grad koji mi je puno značio. AJA je moja obitelj. Ovdje sam doživio vrlo intenzivne trenutke koji su mi pomogli da se izgradim. Da klub iz tako malog grada ostaje na vrhu nekoliko desetljeća, to je izuzetno", izjavio je ovom prilikom Cantona.

Video: Eric Cantona - The Friends We Lost (Official Music Video)

Prije nego što je postao legenda s Manchester Unitedom, "Kralj" je karijeru započeo u Auxerreu.

"U životu sam uvijek djelovao po instinktu i osjećao sam da tu nešto ima. Nisam pogriješio. Tako sam sretan. Osjećam se kao da imam 15 godina", komentirao je bivši francuski reprezentativac (45 nastupa, 20 golova).

"Eric ostaje jako vezan za ovaj klub i govori o njemu na nevjerojatan način", kazao je Baptiste Malherbe.

Video: Liam Gallagher - Once (Official video feat. Eric Cantona)

Nakon što je napustio Auxerrre 1988., Eric Cantona je igrao u Marseilleu (1988.-1991.), svom rodnom gradu i bio na posudbi u Bordeauxu (1989.) i u Montpellieru (1989.-1990.).

Nakon Nîmesa (1991.), "Kralj Eric" otišao je u Englesku gdje je igrao prvo u Leedsu (1992.), a zatim u Manchester Unitedu (1992.-1997.).

Osvojio je ukupno pet naslova prvaka Engleske - uključujući četiri s Crvenim vragovima - četiri engleska Superkupa i dva FA kupa.

Auxerre, čiji je vrhunac bio 1996. kada je osvojio dvostruku krunu, kup i prvenstvo, trenutno igra u Ligue 2 i nastoji se vratiti u elitu.

Video: Eric Cantona ● Best Skills & Goals Ever
Kopirati
Drag cursor here to close