Eric opet o modernom nogometu

Cantona: Volim drugu ligu u Engleskoj, tamo je starinski nogomet

"Da živim u Engleskoj, ne bih mogao navijati za klub iz Premiershipa već iz Championshipa. Tamo je starinska atmosfera u nogometu, a ja sam star. Glup sam i star, ali volim nogomet, atmosferu i dušu nogometa", kaže Eric.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2023. u 18:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eric The King Cantona je još uvijek jedan od rijetkih koji će reći ono što misli kad je u pitanju današnji nogomet. Legenda Manchester Uniteda, Leedsa, otočkog, ali i francuskog nogometa. Ponovo je u svom stilu kritizirao nogomet, ovaj današnji u kojem je sve više novca. Eric je u razgovoru za BBC Radio istakao činjenicu da nikada ne bi mogao navijati za klub iz Premiershipa.

"Da živim u Engleskoj, ne bih mogao navijati za klub iz Premiershipa već iz Championshipa. Tamo je starinska atmosfera u nogometu, a ja sam star. Glup sam i star, ali volim nogomet, atmosferu i dušu nogometa. Ne znam zašto veliki klubovi prodaju svoje duše. Na primjer, Arsenal je napustio Highbury zbog stadiona koji je sponzoriran" naglasio je Cantona.

Cantona je u Engleskoj četiri puta bio prvak, uzeo je dva FA Cupa. Njegov Manchester United je već šest sezona bez trofeja. Posljednji su bili 2016/17, kada je United osvojio Liga kup i Ligu Europe.

"Volio bih da Manchester United osvaja trofeje ali u Engleskoj nije lako osvojiti naslov. U Španjolskoj imate Real Madrid i Barcelonu i u 95% slučajeva jedan od njih osvaja titulu. U Engleskoj je to tako teško - Liverpoolu je trebalo 30 godina da osvoji naslov prvaka" pojasnio je Cantona.

Kopirati
Drag cursor here to close