Odlazak sportskog direktora

Nikoličius napušta Hajduk

Nikoličiusov odlazak je treća velika promjena u Hajduku nakon što je Nadzorni odbor smijenio Lukšu Jakobušića i nakon što je trener Mislav Karoglan dobio otkaz.
Sport / Nogomet | 11. 04. 2024. u 13:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius (40) podnio je ostavku te će na kraju sezone napustiti splitski klub.

Nikoličiusov odlazak je treća velika promjena u Hajduku nakon što je Nadzorni odbor smijenio Lukšu Jakobušića i nakon što je trener Mislav Karoglan dobio otkaz.

Podsjetimo, Hajduk je bio u borbi za titulu prvaka SuperSport HNL-a te je na polusezoni bio vodeći. Međutim, momčad je ušla u krizu, u SHNL-u je trima uzastopnim porazima pala iza vodeće Rijeke i drugog Dinama, a k tome je ispala iz SuperSport Hrvatskog kupa.

Nikoličius je u Hajduku od siječnja 2021. godine i ugovor je imao do kraja ove sezone. Pod njim je promijenjen niz trenera, pa su tako dolazili i odlazili Paolo Tramezzani, Jens Gustafsson, Valdas Dambrauskas, Ivan Leko, Mislav Karoglan (dvaput).

Među ostalima, doveo je igrače poput Marka Livaje, Nikole Kalinića, Ivana Perišića, Lovre Kalinića, Filipa Krovinovića, Jana Mlakara...

S druge strane, u njegovu mandatu odrađeni su i veliki izlazni transferi - Luka Vušković je prodan u Tottenham za rekordnih 11 milijuna eura, a Stipe Biuk u Los Angeles za 6.5 milijuna eura.

"Odluku o ostavci na kraju aktualne sezone donio sam jer sam uvjeren kako je to jedino profesionalno, ispravno i moralno u ovom trenutku budući da snosim odgovornost za sportski segment kluba, odnosno rezultatski neuspjeh u ovoj sezoni", poručio je Nikoličius.

Kopirati
Drag cursor here to close