Promjene na Poljudu

Mislav Karoglan više nije trener Hajduka

Prvu momčad preuzet će dosadašnji Karoglanov pomoćnik, 38-godišnji Jure Ivanković.
Sport / Nogomet | 08. 04. 2024. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mislav Karoglan više nije trener Hajduka. Splitski prvoligaš s dosadašnjim trenerom dogovorio je sporazumni prekid suradnje.

Smjenu Mislava Karoglana s pozicije glavnog trenera Hajduka objavila je na izvanrednoj konferenciji za medije Marinka Akrap, dosadašnja članica Uprave kluba, koja je privremeno postavljena na mjesto predsjednika umjesto smijenjenog Lukše Jakobušića.

Prvu momčad preuzet će dosadašnji Karoglanov pomoćnik, 38-godišnji Jure Ivanković.

"Trener Karoglan je već ponudio svoju ostavku nakon ispadanja iz Kupa. Nakon ove situacije došlo je do zajedničkog razgovora između Karoglana i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa i oni su došli s tim prijedlogom o smjeni trenera koji smo mi usvojili", rekla je Marinka Akrap.

Predsjednik NO Hajduka: Imamo spremnog čovjeka već neko vrijeme

HNK Hajduk održao je konferenciju za medije, na kojoj je predsjednik Nadzornog odbora Aljoša Pavelin govorio o smjeni predsjednika kluba Lukše Jakobušića. Uz njega su na konferenciji bili Marinka Akrap, koja će privremeno mijenjati Jakobušića, te Ivan Matana, također član Uprave.

"Razlozi odluke nisu ni pritisak javnosti ni medija nego evolucijski korak naprijed temeljen na činjenicama. Nismo vidjeli smisla da se gubi vrijeme i čeka kraj sezone. Procijenili smo da je porazom u Rijeci prvenstvo odlučeno. Nismo vidjeli više nikakvog smisla da se čeka kraj sezone i gubi vrijeme. Idemo u novi četverogodišnji ciklus", rekao je Pavelin na početku.

O mogućem rješenju za sljedećeg predsjednika, Pavelin je dodao:

"Jedan od ključnih zadataka NO, uz nadziranje, je biti spreman reagirati na sve što se dogodi. Da, imamo spremnog čovjeka već neko vrijeme. Za nešto više od mjesec dana trebao bi biti spreman preuzeti, kad riješi neke svoje stvari.

Ciljevi za novog predsjednika

Pavelin je istaknuo da su ciljevi jasni, borba za titulu i prvenstvo, a to će biti za sljedećeg predsjednika.

Što se tiče strategije, rekao je da je zastarjela i da se treba mijenjati sukladno promjenama i one se ažuriraju svake godine.

"Imali smo ovaj način koji se nije pokazao uspješan, struka mora sjesti s novim predsjednikom i dobro razmisliti koji je to način s kojim ćemo se okušati dogodine vratiti i ostvariti ciljeve. Ova sezona je bila neuspješna, svi smo razočarani, ali ovo je sport i to je život", rekao je Pavelin.

Ivan Matana, član Uprave Hajduka, kazao je da je klub financijski stabilan i posao se nastavlja.

"Planove ne radimo od danas do sutra, radimo pola godine do godinu dana unaprijed. Procjenjujemo rizike i upravljamo rizicima. Kad dođe novi predsjednik, on će imati svoj smjer", kazao je Matana.

Kako prenosi HRT, Jakobušić je na poziciji predsjednika kluba bio tri i pol godine, a smijenjen je pol godine prije isteka mandata.

Hajduk je pod vodstvom Jakobušića osvojio dva Kupa.

Kopirati
Drag cursor here to close