Zakovan za zid

Niko Kovač pred otkazom, nasljednik legendarni Wenger?

Uli Hoeneß je naglasio kako postoji velika potreba za internim razgovorima, a to najčešće ne znači dobro za trenera kluba.
Sport / Nogomet | 26. 11. 2018. u 11:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Niko Kovač - izraz lica sve govori

Hrvatski nogometni trener Niko Kovač upao je s Bayernom u takvu krizu iz koje ga može samo čudo spasiti. Mnogi pak u njemačkoj sportskoj javnosti smatraju kako je i za čudo zapravo prekasno.

Fortuna Düsseldorf je klub s kojim bi Bayern trebao imati tek nešto zahtjevniji trening, ali hrabri igrači povratnika u Bundesligu izvukli su bod na Allianz Areni nakon što su bili u zaostatku od čak 1:3.

Bild piše kako je Kovač u ovome trenutku osoba koja se gotovo skriva od javnosti, a u nedjelju je u večernjim satima primijećen kako izlazi iz svoje kuće u Münchenu, pokriven kapom koja mu gotovo zaklanja lice, prehlađen je i napadnut herpesom. Vjerojatno od stresa kojeg preživljava zadnjih tjedana.

Novinar piše kako se Kovač ubrzo izgubio u gustoj magli koja prekriva grad, napominjući kako i dalje u FC Bayernu odzvanjaju riječi predsjednika Ulija Hoeneßa (66), koji je kazao kako Kovač ima još jednu priliku, utakmicu Lige prvaka protiv Benfice, a onda će uprava već vidjeti što i kako dalje.

Hoeneß je naglasio kako postoji velika potreba za internim razgovorima, a to najčešće ne znači dobro za trenera kluba.

Slične su se riječi čule u rujnu prošle godine kad je  Karl-Heinz Rummenigge (63) nakon poraza Bayerna (0:3) u Parizu kazao "bio je to poraz o kojemu se mora razgovarati, analizirati i iz kojega se moraju izvući jasne konzekvence".

Samo jedan dan nakon toga otpušten je tadašnji trener Carlo Ancelotti (59).

Ancelotti se tada 'spotaknuo' na pet Bayernovih zvijezda koje su se okrenule protiv njega. Nakon subotnje utakmice protiv Fortune, u garderobi Bayerna mnogi od igrača govorili su protiv trenera Kovača.

Hoeneß doduše napominje kako svlačionica nije mjesto gdje se igrače pita za mišljenje o treneru, ali je naglasio kako je upravi kluba itekako važno i mišljene igrača.

Bayernov prvi čovjek dijagnosticirao je stanje riječima "to što u ovome trenutku igramo loš i neinspirativan nogomet, bez samouvjerenosti, sve nas pogađa. Ima se dojam da je čitava momčad nesigurna".

Sličnu situaciju Kovačevoj imao je u Bayernu 2011. godine Louis van Gaal (67). Nakon što je Nizozemac otpušten, Hoeneß je kazao kako očekuje da će konačno popustiti stege kojima su igrači mjesecima sputani.

Sličnost između tadašnjeg Van Gaalove i sadašnje Kovačeve situacije je velika, a u oba slučaja su neuspjesi kao ovaj protiv Fortune ili tada protiv  Nürnberg, izazivali napadaje bijesa kod prvog čovjeka Bayerna.

I dok Kovač čeka svoju utakmicu sudbine, onu protiv Benfice, mediji u Njemačkoj već najavljuju njegova nasljednika - Arsenea Wengera, bivšeg trenera Arsenala.

Kako ide dalje u Bayernu, znat će se najdalje do konca ovoga tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close