Bundesliga

Niko Kovač otvorio 'sezonu' smjene trenera u Bundesligi!

Nakon utakmica koje su odigrane u petak i subotu, trenere su smijenili i bundesligaš 1. FSV Mainz 05, nakon poraza od Union Berlina (2:3), a također je trenera smijenio i 1. FC Köln.
Sport / Nogomet | 10. 11. 2019. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bild / Achim Beierlorzer više nije trener Kölna 

Hrvatski nogometni stručnjak Niko Kovač kao da je otvorio 'sezonu' smjene trenera u Bundesligi.

Naime, nakon utakmica koje su odigrane u petak i subotu, trenere su smijenili i bundesligaš 1. FSV Mainz 05, nakon poraza od Union Berlina (2:3), a također je trenera smijenio i 1. FC Köln.

Bez posla su ostali Sandro Schwarz (Mainz) i Achim Beierlorzer (Köln).

"Jarčevi" su u petak izgubili na domaćem terenu od Hoffenheima (1:2), što je značilo kraj za Beierlorzera, dok je Mainzov poraz u subotu od novog ligaša Uniona, također na domaćem travnjaku, bio koban za Schwarza.

Sandro Schwarz je potekao u Mainzu, za kojeg je godinama igrao, a u trenerskom timu je od 2013. godine. Ulogu prvog trenera preuzeo je 2017. godine.

Mainz je ove sezone od jedanaest prvenstvenih utakmica izgubio čak osam, a posebno je bolan nedavni poraz od Leipziga (0:8). S 30 primljenih golova postali su vreća za napucavanje u Bundesligi.

Što se tiče kluba 1. FC Köln, koji se ove godine vratio u Bundesligu, oni su za manje od 24 sata ostali bez sportskog direktora i trenera.

Naime, prvo je ostavku podnio Armin Veh na mjestu sportskog direktora, a nakon poraza od Hoffenheima otkaz je dobio trener Achim Beierlorzer.

Beierlorzer je u jedanaest utakmica ubilježio tek dvije pobjede i Kölnu već sada prijeti povratak u Zweitu.

Inače, Achim Beierlorzer nije se dugo zadržao na trenerskoj poziciji ovog kluba, jer je ekipu preuzeo tek nakon što su se prošle sezone plasirali u Bundseligu.

Kad su u pitanju ostali njemački ligaši kojima ne ide onako kako bi uprave i navijači željeli, upitno je i radno mjesto Ante Čivoća, trenera Berlinske Herthe.

Čovićev tim je u subotu pretrpio domaći poraz od Leipziga (2:4).

Kopirati
Drag cursor here to close