Službeno

Kovač dobio otkaz u Bayernu!

Bayernov trener do otkaza došao lošim igrama i rezultatima u posljednjih mjesec dana
Sport / Nogomet | 03. 11. 2019. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Niko Kovač više nije trener Bayerna.

Momčad će u srijedu protiv Olympiacosa u Ligi prvaka te protiv Borussije Dortmund u subotu u Bundesligi, voditi član stručnog stožera Hans Flick. On je privremeni trener i Bayern već traži nasljednika Kovaču.

Vodstvo kluba o njegovoj smjeni odlučilo je na večernjem sastanku u nedjelju. Neposredan povod je subotnji poraz 5:1 kod Eintrachta u desetom kolu Bundeslige, ali momčad već neko vrijeme igra loše, a igrači i vodeći ljudi kluba učestalo javno kritiziraju Kovača, piše Index. 

Bayernov trener do otkaza došao lošim igrama i rezultatima u posljednjih mjesec dana. Porazima od Hoffenheima (1:2) i Eintrachta (1:5) te remijem s Augsburgom (2:2) pao je na četvrto mjesto Bundeslige, četiri boda udaljen od vrha, dok je u kupu jedva prošao Bochum (2:1), koji je u drugoj ligi u zoni ispadanja.

Subotnji noćni krizni sastanak klupske vrhuške Bayerna, na kojem su se po povratku u München nakon debakla u Frankfurtu našli sportski direktor Hasan Salihamidžić, predsjednik na odlasku Uli Hoeness i izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge, nije bio rezultirao otkazom treneru.

Svi vodeći njemački mediji tijekom nedjelje su pisali da je Bayernov trijumvirat odlučio do kraja uzdrmanom treneru dati još dvije utakmice da spasi posao. Kovač je tako trebao voditi momčad u još dva domaća susreta; u srijedu protiv Olympiakosa u četvrtom kolu skupine Lige prvaka te tri dana kasnije u Der Klassikeru, njemačkom superderbiju protiv Borussije Dortmund u 11. kolu Bundeslige.

Nakon tih svakako važnih, ali po Kovača sudbinski bitnih utakmica, vodstvo kluba trebalo se opet sastati, razmotriti ima li napredaka u igri i vođenju momčadi te odlučiti o trenerovoj budućnosti piše Index. 

Ali, sudbina mu je ipak zapečaćena i bez da mu je dano tih tjedan dana i dvije utakmice životarenja na Bayernovoj klupi. 

Da je otkaz Kovaču samo pitanje dana bilo je jasno već neko vrijeme, posebno zato što njegov jedini saveznik u klubu, svemoćni predsjednik Uli Hoeness, 15. studenog nakon 59 godina odlazi iz kluba.

S njim na odlasku i s momčadi koja je iz utakmice u utakmicu rezultatski i igrački tonula pod Kovačem, otkaz za trenera u klubu koji priznaje samo trostruke krune i to izborene lijepom igrom.

Kopirati
Drag cursor here to close