Sunovrat bivšeg talenta

Niko Kovač izbacio Josipa Brekala iz prve momčadi

"Teško reći hoće li i kad će biti priključen prvoj momčadi. Za to će se morati dovesti u puno bolje stanje od onoga u kojem je sad. Zapustio se na odmoru u Hrvatskoj, pa je čak i Niko Kovač rekao da će mu trebati vremena".
Sport / Nogomet | 18. 01. 2023. u 00:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wolsfburg se vratio treninzima, ali bez povremenog hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala, koji bi tako ostatak ugovora s njemačkim klubom, kojeg trenira Niko Kovač, do sljedećeg ljeta mogao odraditi s drugom momčadi.

Njemački Kicker piše da je "teško reći hoće li i kad će biti priključen prvoj momčadi. Za to će se morati dovesti u puno bolje stanje od onoga u kojem je sad. Zapustio se na odmoru u Hrvatskoj, pa je čak i Niko Kovač rekao da će mu trebati vremena".

Brekalo se prošlog ljeta vratio s posudbe u Torinu, gdje je odigrao vrlo dobru sezonu, no talijanski klub nije se tada odlučio na otkup njegovog ugovora. Otkad se vratio u Wolfsburg zaigrao je u samo sedam utakmica, i to uglavnom ulazivši s klupe.

Dvadesetčetverogodišnji Brekalo jako želi otići iz Wolsfburga, no Kicker piše kako su mnogi ranije zainteresirani klubovi, poput talijanske Monze i zagrebačkog Dinama, pomalo izgubili interes, dok je sam igrač odbio ponude španjolskih Getafea i Real Sociedada jer nije bio zadovoljan ponuđenom plaćom.

Kovač će za tjedan dana provjeriti u kakvom je fizičkom stanju Brekalo i postoji mogućnost da ga, ako se dovede u bolju kondiciju, vrati u prvu momčad. No čini se da postoji i realna mogućnost da nemotivirani Brekalo dočeka kraj ugovora u drugoj momčadi i na ljeto ode kao slobodni igrač.

No gubitak pola sezone u njegovim godinama, kad je trebao napraviti transfer karijere, mogao bi ga skupo stajati.

Kopirati
Drag cursor here to close