Schiefgegangen?

Nijemci odustaju od Sose, sutra će mu službeno priopćiti da ga ne žele?

Stižu nove vijesti o slučaju nogometaša Borne Sose. Kako doznaju Sportske novosti, Njemački nogometni savez sutra će poslati priopćenje i javno poručiti da više ne žele Sosu.
Sport / Nogomet | 11. 05. 2021. u 10:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: dpa / Borna Sosa bio je prebrz u donošenju odluka?

Čini se da hrvatskom nogometašu Borni Sosi propada transfer u njemačku reprezentaciju jer je stariji od 21 godine zaigrao za Hrvatsku u kvalifikacijama za U-21 protiv Škotske.

Zagrepčanin je u to vrijeme imao 22 godine i deset mjeseci.

Kako doznaju Sportske novosti, Njemački nogometni savez sutra će poslati priopćenje i javno poručiti da više ne žele Sosu.

Nijemci su požurili s nekadašnjim igračem Dinama i zaboravili na sporno pravilo 21 godine.

Šef pravne službe DFB-a doktor Jörg Englisch je otkrio zanimljive detalje.

''Sosa neće igrati za Njemačku jer ne ispunjava uvjete po FIFA-inu statutu. U srijedu će DFB imati sjednicu vezanu za reprezentacije kojom će predsjedati Oliver Bierhoff, tehnički direktor. Na njoj će Sosa biti jedna od točki dnevnog reda. Englisch mi je rekao da će potom objaviti priopćenje u kojem će konstatirati kako taj igrač ne ispunjava uvjete da bi stekao pravo igranja za Njemačku i s time zatvoriti priču koja se provlači po medijima'', rekao je za Sportske novosti Frano Vranjković, menadžćer koji godinama radi u Njemačkoj, a blizak je s Englischem.

"Upravo su Nijemci inzistirali kod FIFA-e da se te odredbe unesu u statut zbog brojnih igrača u njihovim mlađim uzrastima koji su djeca doseljenika. Da se radi o nekom svjetskom asu kojeg bi mogli privoljeti, možda bi išli i rušiti FIFA-in statut ili tražiti rupe, ali nije im to u interesu jer on zapravo štiti njih, a Sosa je iznimka u kojoj je protiv njih", kazao je Vranjković.

Sosa se naljutio na Zlatka Dalića jer ga nije zvao u A-reprezentaciju nakon samo jedne dobre sezone u Bundesligi, a Dalić ga je uvrstio na širi popis putnika za Euro. Sosa to nije znao, pa je odabrao Njemačku i pogriješio.

Sosa je na Instagramu imao hrpu svojih slika u dresu hrvatske reprezentacije, a prije nekoliko dana je to obrisao jer je mislio da će igrati za Njemačku.

Kopirati
Drag cursor here to close