Was ist los?

Özil dobio oštar odgovor iz Njemačke

Oglasio se i Bayernov predsjednik Uli Hoeness, koji nije pretjerano naklonjen Özilu.
Sport / Nogomet | 24. 07. 2018. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trakavica oko Özilovog statusa u Njemačkoj dobila je novi nastavak odgovorom DFB-a koji mu je poručio kako si je za sve kriv - sam!

Sve je počelo desetak dana prije početka Svjetskog prvenstva kada se zajedno s Gündoganom slikao s turskim predsjednikom Erdoganom i tako izazvao burne reakcije njemačke javnosti, šokirane i ogorčene njegovim potezom.

U Rusiji je tako svaka njegova izjava dobila novu dimenziju, a svaki potez gledan je krzo povećalo. Njemačka je na kraju ispala već u skupini, a kao glavni krivac označen je - Özil...

Sve to bilo je dovoljno da se Arsenalova zvijezda jučer i službeno oprostio od nacionalnog dresa, a u traktatu na tri stranice objasnio je svoje razloge optuživši pritom Njemački nogometni savez za rasizam, odnosno da sva krivnja leži u tome što je on musliman.

Odgovor Saveza nije trebalo dugo čekati...

"Žao nam je što Özil više neće igrati za našu reprezentaciju. Ipak, moramo demantirati njegove navode da smo mi krivi za njegov oproštaj te ustvrditi kako nije bilo nikakvog rasizma u našem odnosu s Özilom. Raznolikost je naša snaga i zato imamo obavezu javno demantirati ove navode. A jasno je da je fotografija s Erdoganom učinila svoje kada je reakcija navijača u pitanju, nismo mi krivi zbog toga!", stoji u priopćenju Njemačkog nogometnog saveza.

Hoeness: Özil igra kao govno već godinama, a sad se sakriva iza ovih slika!

Mesut Özil je bio dio njemačke reprezentacije koja je razočarala na ovom Svjetskom prvenstvu te ispala iz grupe nakon osvajanja istog 2014. godine, a njemački nogometaš turskog podrijetla uzburkao je i vode javnosti nakon što su se on i Ilkay Gündogan slikali s kontroverznim turskim predsjednikom Erdoganom.

Od tog trenutka, Özil je bio stalna meta kritika, ponekad i rasističkih, a ni ispadanje u grupnoj fazi nije pridonijelo oporavku njegove reputacije, nakon čega se Arsenalov veznjak odlučio umiroviti radi svih negativnih komentara, a svoju je oproštajnu poruku obznanio putem tri fotografije na Facebooku.

Povodom toga, oglasio se i Bayernov predsjednik Uli Hoeness, koji nije pretjerano naklonjen Özilu.

"Drago mi je da je ova tragedija napokon gotova, on igra kao g*vno već godinama, a zadnji put je uklizao prije Svjetskog prvenstva 2014. pa se sad on i njegova us*ana igra sakrivaju iza ove slike", oštro je započeo Hoeness.

"Njegovih 35 milijuna pratitelja - koji ne postoje u stvarnom svijetu i brane njegovu 'genijalnu' igru nakon što je pogodio ubačaj."

"Razvoj situacije u našoj državi je katastrofa. Trebamo se vratiti na ono što ovo sve je: Sport, a sa sportskog gledišta Özil nema mjesto u reprezentaciji već godinama."

Kopirati
Drag cursor here to close