Liga prvaka

Neymar i Mbappe i dalje upitni za važan dvoboj s Livepoolom

Tuchela uoči susreta s Redsima ponajviše brinu ozljede Neymara i Kyliana Mbappea. Prema pisanju francuskih medija, oni će od ponedjeljka trenirati s momčadi, ali njihov nastup u Ligi prvaka protiv Liverpola još je upitan.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2018. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AFP / Neymar i Mbappe i dalje su na tribinama

Uoči petog kola po skupinama Lige prvaka izvjesno je jedino da Barcelona ide u daljnje natjecanje, dok ostali veliki klubovi još uvijek imaju dosta posla.

U skupini B se za prolazak dalje još bore Inter i Tottenham. Pobijedi li u srijedu u Londonu momčad Intera, Tottenham se vjerojatno plasirao dalje. Gostovanje Barcelone kod PSV-a imat će utjecaj samo na poredak na tabeli, a posve je jasno da Katalonci žele završiti kao prvi u skupini.

U skupini A će Atletico i Borussia Dortmund vjerojatno proći dalje, premda Club Brugge, koji je dosad sakupio četiri boda, ima neke teoretske šanse za prolazak. Slabašni Monaco odavno je izvan igre.

Bit će zasigurno zanimljiv rasplet u skupini C, gdje sva četiri kluba imaju šansi za prolazak. Livepool i Napoli imaju po šest, PSG pet, a Crvena Zvezda četiri boda.

Liverpool u srijedu ide na gostovanje u Pariz, dok Napoli dočekuje Zvezdu.

Foto: AS / Mohamed Salah i trener Liverpoola Klopp

Parižani su jučer u prvenstvu izvukli mršavu pobjedu od 1:0 protiv Toulusea, a trenera Tuchela uoči susreta s Redsima ponajviše brinu ozljede Neymara i Kyliana Mbappea. Prema pisanju francuskih medija, oni će od ponedjeljka trenirati s momčadi, ali njihov nastup u Ligi prvaka protiv Liverpola još je upitan.

PSG-u praktično samo pobjeda donosi šanse za prolazak, računajući da bi Napoli pobjedom protiv Zvezde uoči zadnjeg kola imao devet bodova, a Parižani bi remijem došli na šest. Neriješenim rezultatom protiv PSG-a ne bi bio nezadovoljan ni Liverpool, jer bi dalje zadržao bod prednosti u odnosu na Parižane.

U skupini D Porto ima deset bodova, a na noge mu dolazi drugoplasirani Schalke koji ima osam bodova. Trećeplasirani Galatasray (4 boda) mora pobijediti moskovski Lokomotiv na gostovanju, želi li ostati u igri.

Skupina E zanimljiva je utoliko što prvoplasirani Bayern (10) u katastrofalnom stanju momčadi dočekuje Benficu (4), dok Ajax (8) gostuje kod AEK-a. Momčad Nike Kovača mora pobijediti kako bi se svi skupa rehabilitirali za loše rezultate u Bundesligi, a Ajax je objektivno kvalitetniji od AEK-a. Pobijede li i Bavarci i Kopljanici, stvar je u ovoj skupini jasna.

Foto: AS / Benzema i Bale - mogu li oni nekako pomoći Realu?

U skupini F na gostovanje u Lyon (6 bodova) ide uvjerljivi Manchester City (9). Hoffenheim (3) pak dočekuje ekipu Šahtara (2). Pobijede li Građani u Francuskoj, njemački Hoffenheim bi domaćim uspjehom protiv Ukrajinaca zadržao šanse za drugo mjesto u skupini.

U skupini G po devet bodova imaju AS Roma i Real Madrid. Četiri boda ima CSKA iz Moskve, dok je Victoria Plzen osvojila samo jedan bod. Očajni Real gostuje u utorak u Rimu, a solidni CSKA dočekuje Slovake. Sve je još uvijek moguće, posebice kad se radi o opciji da Real u dva zadnja kola ubilježi dva poraza.

U skupini H devet bodova ima Juventus, Manchester United sedam, dok je Valencia sakupila pet. Švicarski Young Boys ima jedan bod i samo ga svemirska teorija još drži u igri za prolazak.

Foto: EFE / Juventus je uvjerljiviji u Serie A nego u Ligi prvaka

Pobijedi li Juventus u utorak Valenciju, prošao je dalje. Zapravo, dovoljan im je i jedan bod u susretu protiv zahuktalih Šišmiša. Manchester United na Old Traffordu dočekuje Young Boyse i teško je vjerovati da će im se opet dogoditi neki kiks iz ''riznice'' neočekivanih rezultata, kakve su svojim navijačima znali prirediti ove sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close