Za 70 milijuna eura

Newcastle u rekordnom transferu doveo Isaka

"Newcastle je veliki klub, u kojem su igrali mnogi veliki igrači. Iza ovog kluba su brojni navijači zbog kojih sam izabrao Newcastle. Ovo je projekat u koji zaista vjerujem. Newcastle igra atraktivno i ja želim biti dio te momčadi", rekao je Isak.
Sport / Nogomet | 26. 08. 2022. u 18:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od trenutka kada je "Gulf state's Public Investment Fund" preuzeo Newcastle, novca za pojačanja ima i više nego dovoljno. Dosta je već potrošeno, međutim gazde tu ne žele stati. Tako je danas Newcastle potvrdio najskuplji transfer u svojoj povijesti! Na St. James‘ Park dolazi 22-godišnji napadač Alexander Isak.

"Oduševljen sam nakon realiziranog transfera. Newcastle je veliki klub, u kojem su igrali mnogi veliki igrači. Iza ovog kluba su brojni navijači zbog kojih sam izabrao Newcastle. Ovo je projekat u koji zaista vjerujem. Newcastle igra atraktivno i ja želim biti dio te momčadi. rekao je Isak.

Priča oko prelaska švedskog napadača iz Real Sociedada u redove "Svraka" traje već duže vremena, a danas je sve i službeno objavljeno. Newcastle ga je platio 70 milijuna eura što je uvjerljivo najskuplji transfer u povijesti kluba. Do sada je rekord držao Joelinton koji je prije tri godine došao iz Hoffenheima za 44 milijuna eura.

Transfer Isaka je i četvrti najskuplji transfer ovog ljeta. Ispred njega su samo Aurelien Tchouameni (80 milijuna), Darwin Nunez (75 milijuna) i Casemiro (70,65 milijuna), a iza njega su ostali, primjerice Matthijs de Ligt (67 milijuna) i Erling Haaland (60 milijuna).

Isak je karijeru počeo u švedskom AIK-u odakle je kao 18-godišnjak za 8,6 milijuna eura otišao u Borussiju Dortmund. Tamo nije pokazao što se od njega očekivalo, bio je posuđen u nizozemski Willem II da bi ga Real Sociedad 2019. kupio za 15 milijuna eura. Tri godine kasnije je prodan za 70 milijuna iako ga Transfermarkt procjenjuje na samo 30 milijuna eura...

Kopirati
Drag cursor here to close