Premijer liga

Newcastle, Levante i Greuther Fürth i dalje jedini 'uljezi'

Odigrali su na domaćem terenu 1-1 protiv Norwicha. Već od devete minute su imali igrača manje, ali su i vodili do 79. minute.
Sport / Nogomet | 01. 12. 2021. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Newcastle, Levante i Greuther Fürth i dalje jedini 'uljezi'

Ni u četrnaestom pokušaju ove sezone nogometaši Newcastlea nisu ostvarili premijernu pobjedu u Premier ligi.

Odigrali su na domaćem terenu 1-1 protiv Norwicha. Već od devete minute su imali igrača manje, ali su i vodili do 79. minute. Tada su ipak primili pogodak za sedmi remi ove sezone. Uz to imaju i sedam poraza te su time ostali jedna od tri momčadi, u europskim Ligama petice, koja je i dalje bez pobjede.

Na sličnoj razini je Levante u španjolskoj Primeri (ima sedam remija i osam poraza), dok je najslabija momčad u najjačim europskim ligama njemački Greuther Fürth koji je samo jednom remizirao te izgubio čak 12 puta, prenosi Hina.

Unatoč novoj utakmici bez pobjede trener Newcastlea Eddie Howe optimistično gleda prema budućnosti.

''Mislim da smo danas napravili korak naprijed. Nismo pobijedili, ali naša predstava je bila za pohvalu s obzirom na okolnosti na travnjaku. Vjerujem u ovu momčad i vjerujem u bolje rezultate, iako mi je jasno da nam svaka nova utakmica bez pobjede stavlja dodatni teret na leđa'', rekao je Howe.

Inače, samo tri momčadi u eri Premier lige nisu ostvarile ni jednu pobjedu u uvodnih četrnaest nastupa. U pitanju su Swindon (sezona 1993./94.), Queens Park Rangers (2012./13.) i Sheffield United (2020./21.). Sve tri su na kraju tih sezona ispadale u Championship (druga liga).

Kopirati
Drag cursor here to close