Svrake bolje od Svetaca

Newcastle United prvi finalist engleskog Liga kupa

Nogometaši Newcastle Uniteda prvi su finalisti ovosezonskog izdanja engleskog Liga kupa, oni su i u uzvratnom dvoboju polufinala nadigrali Southampton, ovoga puta na svom terenu sa 2-1 te tako potvrdili gostujuću 1-0 pobjedu otprije tjedan dana.
Sport / Nogomet | 01. 02. 2023. u 00:10 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Junak pobjede "Svraka" bio je Sean Longstaff, koji je postigao oba gola za svoju momčad, prvoga u 5., a drugoga u 21. minuti.

Do kraja susreta je Che Adams u 29. minuti uspio tek smanjiti na konačnih 2-1.

Za Newcastle je ovo drugi plasman u finale Liga kupa u klupskoj povijesti, natjecanja kojega nikada nije osvojio.

U svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu 1976. godine izgubio je od Manchester Cityja, a suparnik u ovogodišnjem finalu, koji je na programu 26. veljače, gotovo sigurno će mu opet biti klub iz Manchestera - ovaj put United.

Naime, ManU je u prvoj polufinalnoj utakmici prije šest dana kao gost svladao Nottingham Forest sa 3-0 te će tu prednost braniti u srijedu na svom Old Traffordu.

Newcastle United je u svojoj povijesti osvojio četiri naslova engleskog prvaka (posljednji 1927. godine) te šest FA kupova (posljednji 1955.), no posljednji trofej je stigao u europskoj konkurenciji i to 1969. godine kada je osvojio Kup velesajamskih gradova.

Posljednji put ovako blizu trofeju bio je krajem prošlog stoljeća kada je prvo dvije godine zaredom bio drugi u prvenstvu (1996., 1997.), a onda i dva puta zaredom gubio u finalu FA Kupa (1998. od Arsenala i 1999. od Manchester Uniteda).

Kopirati
Drag cursor here to close