Kako to samo Englezi znaju

Nevjerojatna utakmica na Stamford Bridgeu

Fenomenalnu utakmicu su odigrali Chelsea i Manchester City večeras u Londonu. Puno uzbuđenja, preokreta, osam golova i remi 4:4.
Sport / Nogomet | 12. 11. 2023. u 19:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U polemiziranju koja je to najbolja liga na svijetu, svako malo se pojavi jedna utakmica Premiershipa koja opet pokaže da je to upravo Engleska. Jednu takvu smo dobili danas koja je završila bez pobjednika 4:4, igrali su Chelsea i Manchester City.

Sve je krenulo od diskutabilnog duela Cucurelle i Haalanda koji je okarakteriziran kao jedanaesterac. Norvežanin nije imao problema s realizacijom. Chelsea se brzo vratio u utakmicu preko Thiaga Silve, tako što je Brazilac ostao nebranjen nakon udarca iz kornera. Silva je loptu zahvatio glavom i bez problema pospremio u mrežu za poravnanje rezultata.

Osam minuta prije kraja prvog poluvremena domaći su stigli do prednosti. Na desnoj strani napada je povukao Cole Palmer i proigrao loptu iza leđa hrvatskog reprezentativca, koji je bio u trku s Reecom Jamesom. Tada se Gvardiol spetljao preko lopte, koja je ostala na nozi engleskog beka, a on je nakon toga centrirao u sredinu gdje se neometano našao Sterling.

To nije bilo sve kada su u pitanju golovi u prvom dijelu. Na asistenciju Bernarda Silve, na drugoj strani je strijelac Akanji.

U drugom poluvremenu vodstvo je brzo vratio Haaland, nakon prizemnog ubačaja Alvareza. Loptu je odlično proigrao Foden, Alvarez je utrčao po desnoj strani i ubacio loptu koju je Haaland samo pospremio u mrežu.

Spektakularnu utakmicu ponovno je poravnao Nicolas Jackson u 67. minuti. Mudryk je povukao po lijevoj strani, uposlio natrčalog Gallaghera koji puca izvana, a nakon odlične obrane Edersona na odbijancu se našao Jackson i postigao pogodak.

Novo vodstvo Cityja pogotkom u 87. minuti osigurao je Rodri. Nakon odlične akcije Španjolac je dočekao loptu na rubu šesnaesterca, a njegov siloviti udarac odbio se od noge Thiaga Silve pa je tako lopta promijenila smjer kretanja.

I na kraju je nevjerojatnu utakmicu zaključio Palmer s bijele točke nakon što je u kaznenom prostoru srušen Armando Broja.

Video: Chelsea - Manchester City 

Prije nego što će na teren izaći nogometaši Chelseaja i Manchester Cityja, odigrane su četiri utakmice 12 kola Premiershipa. Liverpool je nastavio svoju seriju pobjeda na domaćem terenu, danas je bez većih problema savladao Brentford 3:0. Dvostruki strijelac za Liverpool je bio Salah.

Prvi gol je postigao uhvativši dodavanje Darwina Nuneza u 39. minuti, drugi u 62. kada je glavom ubacio nakon ubačaja Kostasa Tsimikasa. Diogo Jota je zatim zaokružio još jednu dobru partiju Redsa koji su na tabeli ispred Arsenala jer imaju bolju gol razliku uz naravno isti broj bodova.

Video: Mo Salah double & a Diogo Jota worldie! Liverpool 3-0 Brentford | Highlights

Aston Villa ima samo dva boda manje od Liverpoola i također ove sezone igra vrlo dobro. Današnji trijumf protiv Fulhama 3:1 bio je 13. uzastopni na domaćem terenu, što se posljednji put dogodilo 1983. godine. Već do odmora je Villa dobrim dijelom utakmicu stavila pod kontrolu.

Prvo je gostima život zakomplicirao Robinson autogolom, dok je svoju odličnu formu potvrdio John McGinn golom za 2:0. Kad je Watkins pogodio za 3:0 u 64. minuti, sve je bilo jasno. Sve što su gosti napravili do kraja bio je gol Jiméneza za konačnih 3:1.

Sheffield United je pomakao s posljednjeg mjesta, ali je još uvijek daleko od sigurne zone četiri boda. Danas je osvojen bod u gostima kod Brightona koji je sve do 69. minute držao utakmicu pod kontrolom. Prije svega zahvaljujući ranim, vrlo lijepim golom Simona Adingre.

Onda je 69. minuti Dahoud skrivio crveni karton koji je oštro startao na Bena Osborna, nakon čega je pet minuta kasnije Adam Webster skrenuo ubačaj Jaydena Boglea u svoju mrežu.

Nakon tri poraza stigla je pobjeda West Hama i to nakon preokreta. Opet je to bila utakmica s puno preokreta. Utakmica je krenula pogreškom Nicolasa Domingueza i golom Paquete za 1:0 West Hama. Taiwo Awoniyi izjednačio je neposredno prije odmora, pokupivši jedan otpadak pred gol domaćih nakon intervencije Areole.

Elanga i Bowen pogađaju u razmaku od dvije minute pa utakmica ulazi u neizvjesnu završnicu. Dvije minute prije kraja regularnog tijeka Soucek glavom zabija nakon ubacivanja Ward-Prowsea koji je tako sakupio dvije asistencije u ovom susretu.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close