Puna mreža

Neviđeni rezultat: Na poluvremenu je bilo već 16:0

Utakmicu su počeli sa samo osam nogometaša, momcima koji imaju između 16 i 19 godina...
Sport / Nogomet | 18. 02. 2019. u 07:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da je u sportu sve moguće potvrdio je krajnji rezultat utakmice talijanske treće lige (Seria C) između Cunea i Pro Piacenze. Utakmica odigrana na stadionu "Fratelli Paschiero" završila je nevjerojatnim rezultatom 20:0!

Od tih dvadeset golova, čak šesnaest su domaći igrači postigli u prvom poluvremenu. U prosjeku zabijali su skoro svake tri minute. Piacenza je posljednji sastav ove lige, njeni igrači su u štrajku te nisu odigrali posljednje tri utakmice koje su registrirane rezultatom 3:0. Igrači i osoblje od kolovoza nisu primili plaće, zbog toga su dobili slobodne ugovore, ali čak 15 ih je podnijelo tužbu i traže isplatu oko pola milijuna eura.

Kako se ne bi suočili s automatskim isključenjem iz natjecanja, gosti su doputovali s osam igrača koliko je potrebno u zapisniku, radilo se o momcima između 16 i 19 godina, s tim da su zaigrali trener, fizioterapeut.

I u takvoj situaciji utakmica je kasnila jer jedan od sedmorice igrača nije imao dokumenta, ali su domaći pristali da sačekaju kako bi pomogli rivalu da izbjegne kaznu. Još jedan, osmi igrač se pojavio na terenu nakon sat vremena igre jer je imao problema s dokumentacijom, ali je onda opet drugi morao izaći zbog ozljede.

Gabriele Gravina predsjednik Talijanske nogometne federacije (FICG) je nakon utakmice izjavio:

"Ono što se dogodilo u Cuneu uvreda je sportu i njegovim temeljnim načelima. U ovoj nadrealnoj situaciji savez je morao poštovati pravila sva pravila, naša je odgovornost štititi strast navijača, ljudi koji ulažu u ovaj sport, kredibilitet natjecanja. Nažalost, mi smo svjedočili jednoj farsi.

 
 
Kopirati
Drag cursor here to close