Lova do krova

Najbolje plaćeni nogometaši: Lionel Messi ispred svih

Argentincu njegova Barcelona mjesečno isplati 8,3 milijuna eura, dok je Ronaldo s Juventusom dogovorio ugovor po kojemu mu svaki mjesec pripada 4,7 milijuna eura
Sport / Nogomet | 09. 02. 2019. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lionel Messi je najplaćeniji nogometaš svijeta, a Cristiano Ronaldo mjesečno u Juventusu zaradi gotovo dvostruko manje!

Argentincu njegova Barcelona mjesečno isplati 8,3 milijuna eura, dok je Ronaldo s Juventusom dogovorio ugovor po kojemu mu svaki mjesec pripada 4,7 milijuna eura, otkrio je L’Equipe u svom godišnjem izvješću o najplaćenijim nogometašima svijeta.

Treći najplaćeniji igrač je Antoine Griezmann koji prema novom ugovoru od Atletico Madrida dobije 3,3 milijuna eura mjesečno.

Neymar (PSG) je na četvrtoj poziciji po mjesečnoj zaradi, a na račun mu svakog prvog u mjesecu dođe 3,06 milijuna eura, dok je peti Luis Suárez (Barcelona) sa zaradom od 2,9 milijuna eura.

Barcelona ima trojicu igrača među najplaćenijima. Uz Messija i Suáreza, tu je i Philippe Coutinho sa zaradom od 2,3 milijuna.

Nešto više od Coutinha zarađuje Gareth Bale (Real Madrid), a on je s mjesečnom plaćom 2,5 milijuna najplaćeniji u Kraljevskom klubu.

Među deset najbolje plaćenih nogometaša današnjice su i Alexis Sánchez (Manchester United), 2,28 milijuna, Kylian Mbappé (PSG), 1,73 milijuna i Mesut Özil (Arsenal), 1,6 milijuna.

Nitko od nogometaša iz Bundeslige nije među deset najplaćeniji, a u Njemačkoj najviše zarađuje Robert Lewandowski (1,33 milijuna eura).

Najbolji igrač svijeta za 2018. godinu Luka Modrić ima godišnju plaću od osam milijuna eura, što znači da mjesečno dobije nešto više od 650 tisuća eura. Ivan Rakitić mjesečno zaradi oko 450 tisuća eura.

Kopirati
Drag cursor here to close