MZ Međugorje

Nesportski savez Općine Čitluk

Sport / Nogomet | 10. 08. 2016. u 08:24 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijest da je komisija Lige Hercegovine prihvatila SC Jakerovac kao domaćina i organizatora završnice sama po sebi bila bi obična da nije mračne i bezobrazne kuhinje u organizaciji čelništva (ne)sportskog saveza Općine Čitluk.

"Kuhali su oni i prije preslana i nesvarljiva jela ali ovo je nas iz Međugorja posebno pogodilo", stoji u priopćenju Mjesne zajednice Međugorje koje prenosimo u cijelosti.

''Naime, sportski savez je još davno imao informaciju da su, pošto općinsko središte(Čitluk)nema adekvatno igralište, u igri za organizatora samo dva mjesta: Krehin Gradac i Međugorje. Komisija je bila na pregledu ova dva terena prije 5 dana, s tim da nam je uvjete za organizaciju poslala 2. kolovoza i da nas je o dolasku u kontrolu uvjeta obavijestila tog istog dana, ne ostavljajući nam vremena za pripremu terena. Stoga smo tu komisiju dočekali potpuno nespremni.

Prilikom vršenja kontrole, njihova konstatacija je bila da mi nismo na vrijeme obaviješteni o tome tko su mogući organizatori i koji su uvjeti prema pravilima Udruge koja vodi Ligu Hercegovine. Sportski savez općine Čitluk,iako je imao te informacije još davno, svjesno je prešutio i nije našao za shodno da o tome informira Mjesnu zajednicu Međugorje. A bio je dužan i po riječima članova Komisije da nas o tome na vrijeme obavijesti.

Više puta smo zvali čelnike Saveza i tražili sastanak, ali su oni sastanak perfidno eskivirali. Zvali smo i gospodina načelnika, no on se po ko zna koji put izjasnio da njega to sve ne interesira, a i inače je poznat je njegov stav i odnos prema sportu, pa nam sportski uvjeti i jesu na dnu dna.

Nogometni klub Međugorje u ovim takmičenjima, što općinske lige, što lige Hercegovine, igrao je 7 finala i u svih sedam uvjerljivo slavilo. Trebat će dugo vremena da takav uspjeh netko ponovi. Mi ne tražimo akonto toga nikakve privilegije, ali ovo je nekorektnost koju nismo zaslužili.

Pored far-play nagrade trebalo bi uvesti i anti far-play i tu "nagradu" odmah uručiti našem Savezu.

Naš stav je bio ako kojim slučajem Međugorje bude pobjednik općinske lige da se igra u Međugorju, a ako bi Gradac bio pobjednik da se igra u Gradcu. Ne stoji konstatacija da se jednom već igralo u Međugorju jer ni tada Sportski savez nije to uradio u suradnji sa Mjesnom zajednicom, već je to bio njihov privatni aranžman. Isti ti čelnici jako vole da se slikaju sa međugorskim sportašima i njima šaljemo poruku: što su se slikali, slikali su se. Od danas su, barem kada je sport u pitanju, u Međugorju nepoželjne osobe.

I na kraju moramo reći da su Gračani naši veliki sportski rivali i ujedno veliki sportski prijatelji i da naše prijateljstvo ništa, pa ni ovo ne može pokvariti. Ovime niti malo ne želimo umanjiti njihovu zaslugu za dobivanje organizacije i sigurni smo da će oni to, kao što bismo i mi, odraditi na najvišem mogućem nivou'', istaknuto je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close