Gumeni meci, suzavac

Neredi u Argentini, najmlađi se morali spašavati od suzavca

Sve je počelo kada su navijači Godoy Cruz pokušali ući na stadion bez ulaznica. Policija je njihov naum spriječila, a navijači su na to reagirali kamenovanjem na snage zakona, koje su, pak, na to odgovorili gumenim mecima i suzavcem.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2023. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

To je Južna Amerika, to je Argentina. Neredi na stadionima, prekidi utakmica su nekako uobičajena pojava. Sada nam pomalo nevjerojatne scene dolaze s utakmice Godoy Cruz - Belgrano koji je igran u okviru Liga Kupa. Završilo je bez pobjednika, ali i bez golova I dok je na terenu bilo poprilično dosadno, na tribina i oko samog stadiona je bilo poprilično napeto.

Sve je počelo kada su navijači Godoy Cruz pokušali ući na stadion bez ulaznica. Policija je njihov naum spriječila, a navijači su na to reagirali kamenovanjem na snage zakona, koje su, pak, na to odgovorili gumenim mecima i suzavcem. Vjetar je suzavac doveo i do unutrašnjosti stadiona, konkretno do jedne tribine, a navijači su u panici tražili najbolju soluciju za bijeg.

S obzirom na to da bi ih izlazak sa stadiona doveo u drugi, vanjski sukob, nastojali su prijeći na susjednu tribinu preko bodljikave žice. Posebno ugrožena bila su djeca, a u kadrovima se vidjelo kako ih roditelji prenose preko žice, čak i bebe.

U konačnici, navijačima je otvoren pristup na teren kako bi se izbjegla tragedija. Utakmica je prekinuta gotovo pola sata i nastavljena je tek kada je zajamčena sigurnost svih prisutnih na stadionu.

Kopirati
Drag cursor here to close