Promjena u karijeri

Nekada zvijezda serie A, danas robijaš

Većina ljubitelja Serije A dobro je upoznata sa kvalitetom omalenog i brzonogog Fabrizija Miccolija koji je imao sjajnu desnu nogu i bio je zaista odličan napadač.
Sport / Nogomet | 24. 11. 2021. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nekih 15-ak godina igrao je na vrhuncu karijere, promijenio je niz velikana na Apeninima, a čak je igrao i za reprezentaciju, a sada ga čeka zatvor.

Većina ljubitelja Serije A dobro je upoznata sa kvalitetom omalenog i brzonogog Fabrizija Miccolija koji je imao sjajnu desnu nogu i bio je zaista odličan napadač.

Miccolli je utorak osuđen na tri godine i šest mjeseci zatvora. Presudu je potvrdio sud u Cassazioneu, treći stupanj talijanskog pravosuđa.

Prema odlukama suda Miccoli je napravio nasilnu iznudu novca uz pomoć Maura Lauricelle, mafijaša i šefa mafije u Palermu koji je osuđen na sedam godina zatvora.

Nekadašnji član Nerazzurra će sa svojim advokatima izabrati zatvor u kojem će odslužiti kaznu, a Gazzetta dello Sport piše kako mu je "robijanje" neizbježno, bez obzira na najavljenje žalbe.

Sva priča je počela prije skoro deset godina kada je Miccoli pokušao uzeti 12.000 eura i to pod nasiljem i prijetnjama. kako bi iznudio novac od Andre Graffagninija, gazde jednog noćnog kluba, navodno se služio zloglasnim mafijaškim metodama, piše sportsport.ba.

Na snimcima se može čuti kako je Miccoli vrijeđao i Giovanija Falconea, suca kojeg je 1992. godine ubila talijanska mafija.

Miccoli se ispričao za svoje postupke, tvrdio je da uopće nije znao da je njegov prijatelj Lauricella mafijaš, ali ta priča kod sudaca nije prošla.

Najveći trag je ostavio u Palermu gdje je igrao od 2007. do 2013. godine. Bio je član Juventusa, igrao je i za Fiorentinu, a jedno vrijeme i za Benficu. Od nogometa se oprostio prije šest godina. Posljednji klub u karijeri bila mu je Birkirkara na Malti.

Kopirati
Drag cursor here to close