FK Velež

VIDEO | "Crveni" vlak navijača krenuo iz Mostara

Navijači mostarskog kluba FK Velež putuju u Zenicu izvanrednom linijom vlaka kao i prošle godine pred finalni susret protiv Sarajeva.
Sport / Nogomet | 17. 05. 2023. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijačka skupina "Red Army" vlakovima uputila se u Zenicu uoči finalne utakmice Kupa BiH koja će se održati danas s početkom u 18:00 sati na stadionu Bilino Polje.

Izvanredne linije 

Naime, navijači mostarskog kluba FK Velež putuju u Zenicu izvanrednom linijom vlaka kao i prošle godine pred finalni susret protiv Sarajeva.

Neki navijači Veleža uputili su se i autobusima te privatnim automobilima dogovorenom rutom preko Jablanice - Konjica - Sarajeva - Zenice.

Podsjetimo, snage će u finalnoj utakmici Kupa BiH odmjeriti mostarski klubovi FK Velež i HŠK Zrinjski Mostar.

Fotoreporter portala Bljesak.info ispratio je i navijače HŠK Zrinjski koji su jutros autobusima i kombijima krenuli u Zenicu. Oni putuju organiziranom trasom Mostar - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno - Vitez - Zenica.

Podsjetimo, uoči utakmice na razini Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona formiran je stožer čiji je osnovni zadatak planiranje i realizacija mjera na osiguravanju nogometne utakmice finala Kupa BiH.

Imajući u vidu da je utakmica između ekipa FK ''Velež'' i HŠK ''Zrinjski'' procijenjena utakmicom visokog rizika, Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je načinila plan osiguranja navedenog sportskog događaja, kojim su predviđene mjere i radnje koje će poduzimati policijski službenici ove Uprave policije, priopćeno je iz MUP-a ZDK.

Upute navijačima 

Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva navijače da se pridržavaju zakonskih odredbi i uputa koje se daju u skladu sa planiranim aktivnostima povodom osiguranja utakmice.

Službenici policije će protiv svih onih koji ne budu postupali u skladu sa izdanim naredbama, kao i u skladu sa Zakonom o sigurnosti održavanja sportskih natjecanja u Zeničko-dobojskom kantonu, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

Naznačenim zakonom je zabranjeno unošenje na stadion bilo kakvih oštrih i tvrdih predmeta pogodnih za bacanje, pirotehničkih sredstava (petardi, baklji i sl), te alkoholnih pića i drugih flaširanih napitaka.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice bit će na snazi izmjena režima prometa u gradu kojom će u potpunosti biti obustavljen promet u ulicama Bulevar Kulina Bana i Dr. Abdulaziza Aska Borića.

MUP poziva navijače da svojim ponašanjem daju doprinos da se utakmica održi u povoljnim sigurnosnim uvjetima, jednom sportskom ambijentu, odnosno da postupaju u skladu sa naredbama policijskih službenika i uputama predstavnika zaštitarskih agencija.

Kopirati
Drag cursor here to close