Izbori u Dinamu

Navijači izabrali Zajeca, ide na megdan Barišiću

Nova će Skupština imati 60 zastupnika. Njih 25 ponudit će Zajecovo "Dinamovo proljeće", a 35 stiže s liste Mirka Barišića, koji se tako kandidirao za još jedan predsjednički mandat.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2024. u 00:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Subota je okarakterizirana kao povijesni dan za Dinamo. Povijesni dan i još jedan bivši igrač. Zajec Zeko, Dinamovo med i mlijeko.
Čovjek koji je prije 24 godine uzviknuo čuvenu rečenicu "Imamo Dinamo", 24 godine poslije je krenuo u nešto što se zove "Dinamovo proljeće". Koje je počelo 2. ožujka održavanjem prvih, kako to obično bude na ovim prostorima, povijesnih izbora.

Uvjerljivu pobjedu, s 88,9 posto osvojenih glasova, osvojila je upravo lista "Dinamovo proljeće", čiji je nositelj Velimir Zajec. S druge strane, lista "Dinamo iznad svih", čiji je nositelj Otto Barić mlađi, dobila je 11,1 posto glasova. Na izbore se odazvalo ukupno 7111 članova, čime izlaznost iznosi 54,6 posto.

Nova će Skupština imati 60 zastupnika. Njih 25 ponudit će Zajecovo "Dinamovo proljeće", a 35 stiže s liste Mirka Barišića, koji se tako kandidirao za još jedan predsjednički mandat. Zajec je, podsjetimo, također kandidat za predsjednika te će se sučelit Barišiću na Skupštini u novom sazivu, na kojoj će glasanjem svih zastupnika biti izabran novi klupski predsjednik.

Skupština će biti održana najkasnije 11. ožujka. Dakle, Dinamo će najkasnije tog dana dobiti novog ili starog predsjednika. Jednu bitku je dobio Zajec, ali se borba nastavlja. Slijedi, za neke i puno teži dio. Ako Zajec želi pobijediti Barišića.

"Neće biti lagano, to će biti jedna interesantna borba, nadam se da će biti gospodska kao što je sve do sada bilo. Moramo reći svi da smo izuzetno zadovoljni s jednom kvalitetom kako sve do sada odvijalo. Nadam se da će se tako i nastaviti. Dinamo mora nadalje igrati ovako kao što igra u zadnje vrijeme. To je sigurno zasluga svih ljudi u klubu, ali i naša zasluga, navijači ih podržavaju izuzetno dobro", rekao je Zajec za HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close