Nema sankcija za navijače

Navijači Chelsea smiju kupovati ulaznice za polufinale FA kupa

Chelsea je suočen s vladinim ograničenjima u svom poslovanju nakon što su uvedene sankcije njihovom vlasniku Rusu Romanu Abramoviču nakon ruske invazije na Ukrajinu.
Sport / Nogomet | 21. 03. 2022. u 17:52

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Navijači Chelseaja ne smiju biti kažnjeni sankcijama protiv vlasnika kluba i trebali bi im biti dopušteno da kupe ulaznice za polufinalni okršaj FA kupa protiv Crystal Palacea sljedeći mjesec, rekao je u ponedjeljak predsjednik britanskog parlamentarnog odbora.

Chelsea je suočen s vladinim ograničenjima u svom poslovanju nakon što su uvedene sankcije njihovom vlasniku Rusu Romanu Abramoviču nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Vladina posebna licenca dopušta Chelseau igranje utakmica i plaćanje osoblja, ali ograničava prodaju ulaznica i robe. Ulaznice se smiju prodavati samo ako se izmijene dozvole.

"Smiješno je da se suočavamo s izgledom na polu-puni Wembley za polufinale FA kupa Chelsea i Palace", rekao je Knight, predsjednik Odbora za digitalne, kulturne, medije i sport.

"Chelsea nije samo njegov vlasnik, to je živi organizam s ogromnom važnosti za svoje navijače i zajednicu. Bilo je razumljivo da je, s obzirom na kratki rok, prošlotjedna utakmica protiv Middlesbrougha prošla bez navijača Chelseaja. Ali uz ovoliko vrijeme, FA nema izgovora da ih isključi. FA mora imati dopuštenje da prodaje ulaznice navijačima Chelseaja sve dok sav novac ide građanima Ukrajine", dodao je.

Chelseaju nije bilo dopušteno prodavati svoj dio ulaznica za četvrtfinale protiv Middlesbroughua, a klub je čak tražio da se utakmica igra iza zatvorenih vrata u interesu "sportskog integriteta", no taj je zahtjev na kraju povučen nakon intenzivnih kritika, javlja Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close