Može li pomoći?

Big Sam iz mirovine na klupu Leedsa

"Bio sam šokiran. Nisam mislio da će se ovo dogoditi u ovoj fazi sezone. Mislio sam da neće biti poslova", rekao je Allardyce.
Sport / Nogomet | 03. 05. 2023. u 16:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Big Sam se ponovo vraća na klupu. I to onu Leedsa, slobodno se može reći iz mirovine. U bogatoj je trenerskoj karijeri među ostalim vodio Bolton, Newcastle, Blackburn, West Ham, Sunderland, Crystal Palace, Everton, WBA, čak i reprezentaciju Engleske, ali samo jednu utakmicu. Pobijedio je Slovačku, ali je nakon toga morao podnijeti ostavku jer je bio umješan u korupcijski skandal kojeg su razotkrili engleski mediji. Prema optužbama Allardyce je koristio svoju ulogu i nudio savjete kako izigrati pravila o transferima igrača te je tako zaradio 400,000 funti.

Čak se pojavila i snimka na kojoj se vidi Allardyce kako pregovara s menadžerima oko izbjegavanja vlasništva treće strane koje je FA zabranio još 2008. godine. Na sastanku s poslovnim ljudima iz Far East tvrtke, koji su zapravo bili novinari na tajnom zadatku, Allardyce, koji je preuzeo vođenje engleske reprezentacije u srpnju, kaže da "nije problem zaobići pravila" i da on poznaje "agente koji to rade stalno". Sam se vratio svom poslu, četiri mjeseca kasnije, kada je preuzeo Rystal Palace.

Debi na klupi Leedsa, Allardyce sam će imati u subotu na gostovanju kod Manchester Cityja. Do kraja sezone će momčad s Elland Roada još ugostiti Newcastle i Tottenham te gostovati kod West Ham Uniteda.

"Bio sam šokiran. Nisam mislio da će se ovo dogoditi u ovoj fazi sezone. Mislio sam da neće biti poslova. Bilo bi dobro da mi je na raspolaganju više vremena, ali imamo četiri utakmice i nadam se da ću uspjeti zadržati ovaj fantastični klub u Premiershipu", rekao je Allardyce. 

Kopirati
Drag cursor here to close