Velež

Napreduju radovi na izgradnji istočne tribine stadiona “Rođeni“

Novim objektom s kojeg će ubuduće Velež podržavati najvatreniji navijači, članovi Kluba navijača "Red Army", stadion će dobiti mnogo ljepši izgled od dosadašnjeg.
Sport / Nogomet | 21. 05. 2020. u 12:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I tijekom trajanja vanrednog stanja usljed pandemije koronavirusa, radovi na izgradnji istočne tribine stadiona "Rođeni" u Mostaru, nisu prekidani, javlja Anadolija.

Novim objektom s kojeg će ubuduće Velež podržavati najvatreniji navijači, članovi Kluba navijača "Red Army", stadion će dobiti mnogo ljepši izgled od dosadašnjeg.

Arena "Rođeni" u narednim godinama bi, prema najavama aktualne Uprave, trebala dobiti i četvrtu, posljednju tribinu, i to na južnoj strani stadiona pored nekadašnje Predionice, ali će za to trebati pozamašna sredstva pa i značajnija pomoć lokalne zajednice i Nogometnog saveza BiH.

Tribina koja se trenutno gradi gabaritno je slična zapadnoj. Njihove visine su jednake te će se izgradnjom nove dobiti jednaki nosači za budući krov.

Radovi na izgradnji započeli su početkom ožujka ove godine, a rok za završetak je 90 radnih dana. Nakon toga, plan je sastaviti tribine sjever - zapad i sjever - istok s popularnim "zdenka" uglovima.

Potom je u planu natkrivanje stadiona. Vrijednost istočne tribine procijenjena je na 2.500.000 KM. Predviđa se da će izgradnja nove i korekcije na dvije postojeće tribine zbirno koštati oko tri milijuna maraka.

S obzirom da je izvjestan prekid sezone u Premijer ligi BiH, navijači će na novu tribinu zakoračiti vjerojatno početkom sljedeće sezone. Velika je mogućnost da tog dana osim ispred nove tribine, Velež po prvi put nakon progona sa stadiona Pod Bijelim brijegom zaigra i pod reflektorima.

Mostarski klub domaće mečeve na ovom stadionu igra od 1995. godine. Prva mala tribina od drveta napravljena je na sjevernoj strani stadiona odmah nakon rata. Tri godine kasnije izgrađena je istočna ili tribina "stajanje", koja je srušena krajem prošle godine.

Sadašnja centralna tribina (na sjevernoj strani) izgrađena je 2006. pred prvi povratak Veleža u Premijer ligu BiH, a dvije godine kasnije i zapadna koja je nadograđena dolaskom aktualne Uprave kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close