Serie A

Napoliju derbi protiv Milana, Atalanta svladala Romu

U derbiju sedmog kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na San Siru pobijedio Milan s 2-1, preuzevši vrh ljestvice.
Sport / Nogomet | 18. 09. 2022. u 23:21 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Golove za goste zabili su Matteo Politano (55-11m) i Giovanni Simeone (78), dok je pogodak za Milan zabio Olivier Giroud (69). Zanimljivo, bila je to već treća uzastopna pobjeda Napolija na San Siru.

Milan je daleko bolje krenuo u susret i u 13. minuti je mogao do vodstva. Olivier Giroud je primio točan pas u šesnaestercu i odmah pucao. Međutim, pogodio je vratnicu. Francuski napadač je imao odličnu priliku i u 25. minuti, međutim pucao je preko gola.

Tri minute kasnije Rade Krunić je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera. no Alex Meret je obranio. Napoli je u prvom dijelu imao samo jednu pravu priliku, Khvicha Kvaratskhelia je u 42. minuti pucao, ali neprecizno.

Gosti su u nastavku susreta zaigrali bolje i u 52. minuti su došli do prednosti. Kvaratskhelia je pao nakon duela s Destom u kaznenom prostoru, a sudac Maurizio Mariani je nakon pregleda video snimke pokazao na bijelu točku. Matteo Politano je bio siguran za vodstvo gostiju.

Video: Milan-Napoli 1-2 | Napoli come out on top at San Siro

U 68. minuti Junior Messias je odlično pucao. no gostujući vratar Meret je bio spreman. Samo minutu poslije "Rossoneri" su izjednačili. Hernandez je sjajno probio po lijevom krilu uputivši povratnu loptu do Girouda koji je ovoga puta bio precizan za 1-1.

Međutim, radost domaćih navijača nije dugo trajala. U 78. minuti Giovanni Simeone je na ubačaj Maria Ruija lijepo glavom zabio za 2-1.

Bio je to njegov prvi gol za Napoli u prvenstvu otkako je u kolovozu stigao na posudbu iz Verone. Sin trenera Atletico Madrida Diega Simeonea, zabio je i u Ligi prvaka u pobjedi protiv Liverpoola.

Milan je mogao do remija u 87. minuti, no Pierre Kalulu je iz neposredne blizine pogodio vratnicu.

Napoli se ovom pobjedom izjednačio na vrhu ljestvice s Atalantom, no ima bolju razliku pogodaka od momčadi iz Bergama koja je na gostovanju u Rimu pobijedila Romu s 1-0.

Pogodak odluke zabio je Girogio Scalvini u 35. minuti utakmice na asistenciju Rasmusa Hojlunda.

Bio je to jedini udarac u okvir gostujućeg sastava, dok je Roma prema vratima momčadi iz Bergama uputila 21 udarac pri čemu šest u okvir gola. GOLOVI

U 57. minuti sudac Daniele Chiffi je isključio domaćeg trenera Josea Mourinha zbog stalnih prigovora.

Nogometaši Monze priredili su veliko iznenađenje pobijedivši Juventus s 1-0 ostvarivši tako prvu pobjedu u Serie A u povijesti kluba.

Nogometaši Udinesea pobijedili su na domaćem terenu milanski Inter s 3-1. Milan Škrinjar (autogol), Jaka Bijol i Tolgaj Arslan pogađali su za Udinese, dok je gol za privremeno vodstvo Intera postigao Nicolo Barella. GOLOVI

SERIE A, rezultati:

Monza - Juventus 0-1 (Gytkjaer 74)

Cremonese - Lazio 0-4 (Immobile 7, 21-11m, Milinković-Savić 45+2, Pedro 79)

Fiorentina - Verona 1-0 (Ikone 13)

Udinese - Inter 3-1 (Škriniar 22-ag, Bijol 84, Arslan 90+3 / Barella 5)

Roma - Atalanta 0-1 (Scalvini 35)

Milan - Napoli 1-2 (Giroud 69 / Politano 55, Simeone 78)

Subota:

Bologna - Empoli 0-1 (Bandinelli 75)

Spezia - Sampdoria 2-1 (Murillo 12-ag, Nzola 72 / Sabiri 11)

Torino - Sassuolo 0-1 (Alvarez 90+3)

Petak:

Salernitana - Lecce 1-2 (Gonzalez 55-ag / Ceesay 43, Strefezza 83)

   
Standings provided by SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close