Serie A

Napoli se odvojio na vrhu, kiks Milana

Napoli nastavlja pobjeđivati, dok su nogometaši Milana osvojili jedan bod na gostovanju kod Cremonesea gdje su u dvoboju 14. kola talijanske Serie A odigrali 0-0.
Sport / Nogomet | 08. 11. 2022. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Napolija nezaustavljivo jure aktualnom sezonom Serie A te su novu pobjedu upisali u 14. kolu, na domaćem terenu su svladali Empoli 2-0.

Nije to bila nimalo laka pobjeda jer je sve do 69. minute rezultat bio 0-0, a tada je dosuđen jedanaesterac za domaćina nakon prekršaja na Osimhenu.

Loptu je na bijelu točku namjestio Lozano i pogodio za 1-0, premda je gostujući vratar Vicario imao loptu na rukama. Vrlo brzo nakon toga Empoli je ostao s igračem manje zbog drugog žutog kartona Luperta.

Potvrda pobjede dogodila se u 88. minuti kada je na asistenciju Lozana zabio Zielinski za 2-0 Napolija koji je, uz utakmicu više, pobjegao Milanu na čak devet bodova prednosti.

Inače, Empoli je posljednja momčad u Serie A koja je pobijedila Napoli. Dogodilo se to prošle sezone, krajem travnja.

Video: Napoli-Empoli 2-0 | Goals & Highlights | Serie A 2022/23

U drugom odigranom susretu ovog kola Spezia i Udinese su remizirali 1-1 u ogledu gdje su golovi postignuti u prvom dijelu. Poveo je domaćin u 33. minuti golom Rece, dok je deset minuta kasnije izjednačio Slovenac Lovrić.

AC Milan je u većem dijelu susreta protiv Cremonesea bio bolji. U prvom poluvremenu najbolju je šansu propustio Origi, u nastavku je također fijukalo oko domaćih vrata, ali ni jedna lopta nije završila u mreži. Na samom kraju i Lazetić je promašio priliku za tri boda Milana.

Aktualni prvak Milan je ovim remijem usporio lov na Napoli te vodeći južnjaci u ovom trenutku Milanu bježe za osam bodova. Cremonese je i dalje bez pobjede, a ovo mu je bio već sedmi remi u sezoni.

       
Standings provided by Sofascore
   
Kopirati
Drag cursor here to close