Serie A

Napoli pobjedom protiv Juventusa došao na korak do naslova

U derbiju 31. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je kao gost u Torinu svladao Juventus sa 1-0 pa će tako prvu priliku za teoretsku potvrdu naslova prvaka imati već sljedećeg vikenda.
Sport / Nogomet | 23. 04. 2023. u 23:43 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedini pogodak na utakmici postigao je Raspadori u trećoj minuti sudačke nadoknade kada je volejom poslao loptu kroz noge Szczesnyja.

Osim što je primio gol u samoj završnici, ovaj poraz Juventusu je pao još teže jer su mu neposredno prije poništena dva pogotka.

U 82. minuti je gol Di Marije poništen zbog prekršaja Milika na Lobotki u začetku akcije, dok je gol Vlahovića iz 89. minute poništen jer je asistentu Chiesi prije ubacivanja lopta pobjegla u gol-aut.

Vodeći Napoli sada ima 78 bodova, 17 više od drugog Napolija, a 19 više od trećeg Juventusa te bi mogao osigurati svoj treći "scudetto" u povijesti, a prvi nakon 1990. godine, već sljedećeg vikenda u slučaju domaće pobjede protiv Salernitane i u slučaju da Lazio ne pobijedi Inter u Milanu.

Aktualni talijanski nogometni prvak Milan vratio se na peto mjesto ljestvice Serie A rutinskom 2-0 (1-0) domaćom pobjedom protiv Leccea.

Oba gola na utakmici postigao je najbolji igrač "Crno-crvenih" Rafael Leao, prvoga u 40. minuti glavom na ubačaj Tonalija, a drugoga u 75. minuti nakon sjajnog solo-prodora. GOLOVI

Inter je ranije u nedjelju kao gost uvjerljivo sa 3-0 (0-0) svladao Empoli.

Gosti su poveli u 48. minuti susreta golom Romela Lukakua nakon asistencije hrvatskog reprezentativca Marcela Brozovića.

Lukaku je na 2-0 povećao u 76. minuti na dodavanje Hakana Calhanoglua. Konačan rezultat postavio je Lautaro Martinez dvije minute prije kraja utakmice, a Lukaku je ovaj put bio asistent. GOLOVI

Kopirati
Drag cursor here to close