Izabran izbornik

Podijeljeni IO "jednoglasno" izabrao Peteva

Novi izbornik BiH Ivajlo Petev navodno je od početka bio želja srpske komponente Nogometnog saveza BIH, pa nije ni čudo da su pred novinare izašli njihovi članovi, Milorad Sofrenić i Vice Zeljković.
Sport / Nogomet | 21. 01. 2021. u 17:12 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni savez Bosne i Hercegovine jednoglasno je izabrao Ivajla Peteva za izbornika, iako je do danas bio žestoko podijeljen.

Po riječima potpredsjednika Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Milorada Sofrenića, Petev je dobio jednoglasnu podršku, odnosno za njega je i tajnim i javnim glasanjem glasalo 12 članova, dok je jedan bio suzdržan.

"Dva mjeseca je do kvalifikacija i mislimo da ima dovoljno vremena da dobro pripremi reprezentaciju. Sljedećeg tjedna će biti održana sjednica Izvršnog odbora kada će biti kompletiran stručni stožer", rekao je Sofrenić, dodajući da će se nastojati da u stručnom stožeru budu domaći stručnjaci. Tog dana će biti i zvanično predstavljajnje izbornika. 

Po njegovim riječima, do početka kvalifikacija bit će aktivirana i pozicija tehničkog direktora, a obavljat će je istaknuti bivši reprezentativac. Nije isključen razgovor ni sa Barbarezom, koji je bio protivkandidat Petevu.  

Član Izvršnog odbora Vico Zeljković priznao je da je izbor trajao predugo, ali da je po njegovom mišljenju donesena dobra odluka.

Kazao je da će Petevu ponuditi ugovor od dvije godine plus dodatne dvije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close