Aleksandar Aco Miličić

Nakon sedam dana potrage pronašli ga smrznutog pokraj stadiona u Šapcu

Omiljeni Aco, kako su ga zvali, zbog Alzheimerove bolesti i demencije često je odlazio od kuće i vraćao se, ali ovaj put nije došao doma, pa je pokrenuta potraga.
Sport / Nogomet | 14. 03. 2021. u 14:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Nekadašnji igrač Slobode Aleksandar Aco Miličić pronađen mrtav

Aleksandar Aco Miličić (75), legendarni nogometaš najjače generacije u povijesti tuzlanske Slobode, one iz 70-ih, prije tjedan dana nestao je na području rodnog Šapca u Srbiji.

Omiljeni Aco, kako su ga zvali, zbog Alzheimerove bolesti i demencije često je odlazio od kuće i vraćao se, ali ovaj put nije došao doma, pa je pokrenuta potraga.

Na društvenim mrežama i medijima objavljen je apel za pomoć u njegovom traženju. Nažalost, sada je tjedan dana nakon nestanka pronađen smrznut pokraj stadiona šabačkog nogometnog kluba Mačva.

Aleksandar Miličić je velikan Slobode. Kao desni i lijevi bek je od 1969. do 1978. za taj klub odigrao 475 utakmica.

Bio je član čuvene generacije koja je 1977. godine ostvarila najveći uspjeh u povijesti tuzlanskog kluba: osvajanje trećeg mjesta u jakoj jugo-ligi i plasman u Kup Uefa, gdje su u 1. kolu eliminirani od španjolskog Las Palmasa (0:5, 4:3).

Miličić je rođen u Šapcu, a osim za Slobodu, igrao je od 1963. do 1966. godine za Mačvu, da bi potom prešao u Voždovački za koji je nastupao do 1969. godine.

Nekadašnji fudbaler i trener FK Sloboda, Aleksandar Miličić (73), pronađen je mrtav.   U dresu Slobode odigrao je 475...

Objavljuje FK Sloboda TuzlaNedjelja, 14. ožujka 2021.
 
Kopirati
Drag cursor here to close