Svemu dođe kraj...

Nakon 123 godine prekinuta sjajna tradicija Juventusa!

Stara dama je od nastanka kluba na svakoj utakmici imala bar jednog Talijana u obrani (dakako, računajući i vratara). Taj je niz, na žalost ljubitelja Juventusa, prekinut na utakmici Lige prvaka protiv Ferencvaroša.
Sport / Nogomet | 25. 11. 2020. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Juventus FC | Twitter / Legendarna obrana Juventusa kroz povijest uvijek se oslanjala na domaće igrače - ovaj put su izostali Talijani!

Veliki klubovi kao što su Manchester United ili Juventus u svojim riznicama imaju bezbroj bisernih nizova, rekorda, posebnih trenutaka...

Tako se MnU ponosi s više od 4.000 utakmica zaredom u kojima ima bar jednog igrača iz vlastite akademije među prvih 11.

S druge strane, Stara dama je od nastanka kluba na svakoj utakmici imala bar jednog Talijana u obrani (dakako, računajući i vratara).

Taj je niz, na žalost ljubitelja Juventusa, prekinut na utakmici Lige prvaka protiv Ferencvaroša. Prvi put se dogodilo da Stara dama izvede momčad bez domaćeg nogometaša u obrani.

Prošle su 123 godine i točno 4 371 utakmica tijekom kojih je ovaj niz trajao.

Zbog velikih problema s ozljedama i koronavirusom, Pirlo jučer nije imao na raspolaganju kompletnu momčad, a povrh svega ovog ljeta su klub napustili igrači poput Mattie De Sciglia, Luce Pellegrinija i Danielea Ruganija koji bi, u slučaju da su ostali u klubu, mogli pomoći u očuvanju ovog nevjerojatnog pothvata.

Jednako tako valja naglasiti kako je iz sastava ispao Gigi Buffon, koji je u branio u prošloj utakmici protiv Cagliarija u Serie A, a umjesto njega među vratnicama se našao poljski vratar Szczensny.

Obranu Juventusa u utakmici protiv Ferencvaroša činili su:

Szczesny (Poljska), Cuadrado (Kolumbija), Danilo (Brazil), de Ligt (Nizozemska) i Alex Sandro (Brazil).

Kopirati
Drag cursor here to close